Rapid și bun: Rețetă de „Brioşe cu kaizer”

Rapid și bun: Rețetă de „Brioşe cu kaizer”
Acesta este un aperitiv excelent, uşor şi rapid de făcut, după o reţetă a Lianei Sabău de pe blogul ei, Pe masa din bucătărie.

Pe de altă parte, dacă e să facem un calcul, e o rețetă care costă  mai puțin de 5 lei porția. Liana Sabău a făcut calculul. Pregătirea nu durează mai mult de jumătate de oră, și în 30 de minute coacerea. Gradul de dificultate al preparatului e una mică, practic, orice copil îl poate face. Kaizerul este un mezel din carne de porc, afumată. Se poate cumpăra de la magazin, sau se poate prepara în casă.

Ingrediente pentru brioşe cu kaizer

350g făina,
250 ml lapte,
50ml ulei,
2 ouă,
1/2 ardei gras roşu,
1 plic de drojdie uscată,
50g caşcaval ras,
100g kaizer/costiţă afumată,
100g măsline negre,
100g spanac congelat,
o linguriţă de sare,
1 ou pentru uns deasupra

Mod de preparare

Pentru început, spanacul se rage la tigaie, în unt, adică se călește. Apoi se dizolvă drojdia în laptele călduţ, și se adaugă, pe rând, uleiul, sarea, ouăle, măslinele feliate şi spanacul tras la tigaie în unt. Se adaugă ardeiul roşu tăiat cubuleţe mici, făina treptat, amestecând mereu până se încorporează toate ingredientele.

Kaizerul tăiat cubuleţe se trage de asemenea într-o tigaie, dar fără grăsime, câteva minute, până când prinde puțină culoare, iar după ce se răceşte, se amestecă cu toate ingredientele de mai sus şi cu caşcavalul ras.

Se tapetează formele de brioşe cu hârtie specială de copt. Opțional, puteți folosi forme de brioșe din silicon, sau forme de brioșe din hârtie de copt, de unică folosință. Se toarnă compoziţia preparată -se umplu doar treisferturi- şi se pun la cuptor pentru 15 minute, la foc potrivit. Se scot din cuptor, se ung pe deasupra cu ou bătut cu o lingură de lapte şi se mai lasă în cuptor încă 10-15 minute, până se rumenesc frumos.

Se consuma calde și reci… cu mult spor. De asemenea, se pot pune pachet la şcoală copiilor sau se pot lua la serviciu.

Sursa: Briose cu kaizer