Rață umplută la cuptor

Rață umplută la cuptor
Chiar și unele rețete care par sofisticate pot fi preparate acasă, cu succes. Ca să serviți rață umplută, nu e nevoie să mergeți la restaurant. O puteți pregăti singuri, acasă. Vă prezentăm cea mai suculentă rață la cuptor.

Această rață umplută la cuptor se prepară în cel mai scurt timp posibil și nu necesită marinare de câteva ore. Pieptul iese suculent, celelalte părți a corpului, la fel. Preparăm un sos de miere, ce-i va oferi o notă dulce- acrișoară. Ingredientele umpluturii sunt accesibile și ieftine.

De aceea, dacă nu dispuneți de timp mult, ați pus-o în cuptor și vă faceți alte treburi. Vă apropiați de ea doar pentru câteva proceduri. În combinație cu niște mere coapte și pere, este pur și simplu extraordinară. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente:

1 rață ( 2,5 kg), sare și piper după gust.

Ingrediente umplutură:

100 g tăieței din comerț (sau de casă, sau alte paste), 100 g ciuperci, 80 g cașcaval ( opțional), 1 ou, sare și piper după gust.


Orlando Bloom e tătic. Cum se numește fetița dăruită de Katy Perry

Decizie fără precedent luată de strănepotul Agathei Christie


Ingrediente sos:

2 linguri de miere, 5 linguri oțet de vin ( poate fi înlocuit cu oțet de mere sau suc de lămâie), 2 lingurițe de sos de muștar.

Cum pregătim rața:

Mai întâi o spălăm bine sub jet de apă, apoi o curățim de impurități (am putea chiar să o pensăm. Uneori, deși nu mai are pene, pot fi urme ale acestora). Înlăturăm glandele de pe codiță și vârfurile aripilor. Pielea raței este groasă și are multă grăsime, de aceea e de ajuns doar să o sărăm și să o pipărăm  înăuntru și la suprafață. O învelim cu peliculă alimentară și o punem în frigider pe 1 oră.

Pregătirea umpluturii. Fierbem pastele și călim ușor în tigaia încinsă cu ulei ceapa tăiată mărunt și ciupercile date prin blender. Ciupercile le putem tăia mărunt. Cașcavalul îl trecem prin răzătoare. Într-un vas amestecăm pastele, ceapa și ciupercile, cașcavalul, oul, sarea și piperul. Umplem cu acest amestec rața. Coasem gaura cu un ac și ață.

Peste o oră o punem într-o pungă pentru coacere. E foarte important să punem rața cu pieptul în jos. În așa fel sucul din carne va curge direct în piept și îl va face moale și suculent. Punem rața într-o tavă mai adâncă. Vă recomandăm să folosiți o tavă mai veche. Punem rața în cuptorul preîncălzit să se coacă 1 oră și 20 de minute la 200 de grade C.

Pregătim sosul. Într-o tigaie încălzim oțetul de mere sau sucul de lămâie. Adăugăm aici muștarul și mierea. Stingem focul și amestecăm sosul.

După ce a trecut timpul de coacere, scoatem rața din cuptor și din pungă, o întoarcem cu pieptul în sus și o punem în tavă. Cu ajutorul unui cuțit îi facem pe piept tăieturi ca în imagine.

Cu o lingură turnăm sosul în cîteva reprize peste piept și întreaga suprafață a raței. Învelim aripile cu folie de aluminiu sau hârtie de copt.

Punem rața din nou în cuptor pentru 40 minute. Dar la fiecare 15 minute o stropim cu sosul din tavă pe care l-a eliminat carnea. Vom observa cum pielea prinde crustă. Rața este gata.

Sursa: Bunica.md

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp