Remedii naturale pentru plămâni

Remedii naturale pentru plămâni
În sezonul rece când răcelile sunt la ordinea zilei, dincolo de problemele create de pandemia de COVID-19, plantele ne sunt de ajutor în păstrarea unor plămâni sănătoși.

Există o serie de remedii naturale care curăță cu succes plămânii. Anumite plante sunt expectorante, altele au grijă de inflamații și decongestionează. Vă prezentăm în cele ce urmează cele mai cunoscute remedii de acest gen. Iată plante care mențin plămânii sănătoși și combat bolile pulmonare.

Cimbrul

Cimbrul este deosebit de puternic în lupta împotriva congestiei pulmonare. Planta conține uleiuri antiseptice puternice care sunt antibiotice și antifungice naturale. Cimbrul a fost utilizat ca un remediu pentru probleme pulmonare încă din antichitate. El tratează infecțiile tractului respirator și pneumoniile infecțioase bacteriene. Se iau picături de ulei esențial în miere, sau se face inhalație

Oregano

Compușii carvacrol și rozmarinic din oregano ajută la descongestionarea naturală și, de asemenea, au proprietăți antihistaminice care reduc inflamațiile și iritațiile de la nivelul tractului respirator. Oregano este, de asemenea, un antibiotic natural.

Lobelia

Lobelia conține lobelina, care subțiaza mucusul și decongestionează. În plus, lobelia stimuleaza glandele renale superioare să elibereze epinefrină, iar ca efect aceasta relaxeaza căile respiratorii și permite o respirație ușoară.

Rădăcină de lemn dulce

Rădăcină de lemn dulce este utilizată în medicina tradițională chineză ca un bun remediu pentru combaterea infecțiilor tractului respirator.  Curăță nasul, gâtul și plămânii. De asemenea, este un expectorant natural.

Iarba mare

Aceasta este o planta folosita de americanii nativi pentru a combate bolile tractului respirator. Ajută la eliminarea flegmei și mucusului dar, de asemenea, este un antibacterian natural și poate ajuta la prevenirea sau tratarea bronșitei și a altor infecții bacteriene.

Eucaliptul

Eucaliptul conține cineolă. Cineola este un expectorant, poate ușura tusea, calmează sinusurile.

Podbalul

Frunzele de podbal au proprietăți emoliente și expectorante, antispastice, tonice și antiinflamatoare.
Preparatele din frunze de podbal sunt recomandate, mai ales, în tratarea bolilor precum bronșita, laringita, astmul bronșic, emfizemul pulmonar, silicoza și chiar tuberculoza, în faza incipientă.

Rădăcina de Osha
Osha este o plantă ce crește în Munții Stâncoși și a fost utilizată de amerindieni din cele mai vechi timpuri pentru ameliorarea problemelor sistemului respirator. Ajută la circulația sangvină în plămâni, ceea ce  ușurează respirația profundă.

Lumânărica

Lumânărica este utilizată pentru a curăța excesul de mucus acumulat în plămâni, pentru curățarea bronhiilor și reducerea inflamațiilor.

Mierea-ursului (plămânărica)

Frunzele de plămânărică conțin tanin, saponine, săruri minerale, potasiu și magneziu, acid salicilic, caroten, vitamina C. astfel, ele sunt utile în tratarea bolilor respiratorii, deoarece ușurează expectorația, calmează tusea și vindecă răgușeala.

Sursa foto: Pixabay

Exclusiv. Marea provocare a „Craiului de Dorobanți” și secretele din viața privată