Sigur ți s-a întâmplat și ție, măcar o dată, să ți se exfolieze unghiile. Asta se întamplă atunci când unghiile se deshidratează și își schimbă compoziția. De aceea se subțiază, se agață și se rup. Cei mai mari dușmani ai mâinilor, și împlicit ai unghiilor, sunt agenții chimici din produsele de curățare pe care îi folosim la curățenia casei. Remedii pentru exfolierea unghiilor. 

Pentru a evita exfolierea unghiilor cel mai bine ar fi să porți mănuși de cauciuc atunci când speli vasele sau faci alte treburi gospodărești. De asemenea ar fi indicat ca, după fiecare spălare pe mâini, să folosești o cremă puternic hidratantă. Renunță să-ți mai folosești unghiile pe post de unelte și să-ți cojești oja. Atunci când îți pilești unghiile, fă mișcări în aceeași direcție, asta va împiedica exfolierea. Folosește produse cosmetice care întăresc unghiile înainte să aplici oja.

Remedii pentru exfolierea unghiilor

Cel mai simplu tratament este să aplici pe unghii suc proaspăt de lămâie, de câteva ori pe zi. Nu te spăla imediat pe mâini, lasă sucul de lămâie să acționeze minim o oră. În fiecare seară, înainte de culcare, masează-ți unghiile cu uleiul dintr-o fiolă de vitamina A uleioasă. Aceasta întărește și reconstruiește țesutul unghiei. La fel de bun este și uleiul de ricin sau cel de măsline.

Încălzește o jumătate de litru de apă în care să dizolvi o linguriță de sare de mare. Ține degetele în aceasta apă timp de aproximativ 20 de minute, după care șterge mâinile și aplică o cremă hidratantă. Repetă procesul în fiecare zi, timp de o săptămână. O altă idee ar fi o pastă din bicarbonat de sodiu și apă pe care să o freci cu ajutorul unei periuțe de dinți pe unghiile deteriorate. Pe lângă faptul că le intărește, bicarbonatul de sodiu, la fel ca și lămâia, albește suprafața unghiei. 

Foto: Facebook

Semne că cineva este atras de tine. Ce spun psihologii

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp