Rețeta Annei Lesko de svekolnik, un borș vegan specific rusesc

Rețeta Annei Lesko de svekolnik, un borș vegan specific rusesc
Are un corp superb și că este și foarte talentată pe scenă, dar Anna Lesko este și o maestră în bucătărie. Pasionată de gătit, artista împărtășește cu fanii toate rețetele ei preferate.

Într-o postare recentă pe Youtube, vedeta a dezvăluit cum se prepară celebrul borș rusesc de vară cu sfeclă, svekolnik. E o ciorbă care conține foarte multă sfeclă, ceea ce face din această rețetă una deosebit de sănătoasă și care ajută la detoxifierea organismului.

În compoziția rețetei de svekolnik  intră, pe lângă sfecla roșie și alte legume, dar sfecla este de bază. Așadar, pe lângă o cantitate  importantă de sfeclă, pentru a prepara ciorba Annei Lesko mai aveți nevoie de morcovi, ceapă, cartofi, țelina și păstârnac și foarte multă verdeață, adică frunze de leuștean și de pătrunjel.

Cum prepară Anna lesko borșul rusesc de vară cu sfeclă

Toate legumele și zarzavaturile trebuie curățate în prealabil de coajă și tocate mărunt. Anna Lesko, așa cum veți vedea în video-ul postat de vedetă, a optat pentru a le tăia fideluță (sfecla), rondele ( zarzavaturile), respectiv cuburi (cartofii).

Legumele să călesc în puțin ulei într-un tuci, apoi se adaugă apă și se lasă, după cum spune vedeta, „să se împrietenească un pic”. În valul pentru călit, în care se va și fierbe ciorba, în final, se pun mai întâi zarzavaturile la călit, apoi sfecla și, în final, cartofii tăiați sub formă de cuburi. După e s-au călit se adaugă apă, și verdeața tocată, apoi e lasă totul al fiert. În final, ciorba se condimentează, după gust, cu sare și piper.

Pentru a vedea exact cum prepară Anna Lesko borșul rusesc cu sfeclă, urmăriți video-ul postat de vedetă pe canalul ei de YouTube.

De ce iubesc rușii ciorba Svekolnik

Ce este Svekolnik? Acest nume provine de la cuvântul rusesc „свекла” (svekla) care înseamnă sfeclă. Există câteva varietăți de supe de sfeclă în Rusia și în Europa de Est. Una esle este Svekolnik, iar rușii obișnuiesc să o servească rece, peste vară. Populară mai ales în Rusia, ciorba Svekolnik este o rețetă vegană de borș rece, foarte îndrăgită și plină de vitamine.

Sursa: YouTube / Anna Lesko