Rețetă de fasole bătută cu legume coapte și murături,

Rețetă de fasole bătută cu legume coapte și murături,
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă de fasole bătută cu legume coapte și murături, pe care nici un gurmand n-o va refuza.

Bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune o rețetă de fasole bătută cu legume coapte și murături, foarte gustoasă și hrănitoare. Este de fapt o altfel de rețetă de fasole bătută, una asemănătoare cu rețetele de hummus.

Ingrediente pentru Rețetă de fasole bătută cu legume coapte și murături

500 gr fasole boabe, albă, 1 conservă de fasole roșie, 3-4 cepe roșii, 4-5 ardei roșii, micuți, sare și piper, ulei de măsline, usturoi, zeamă de lămâie, zacuscă, ghebe murate, castraveciori murați

Mod de preparare

Unul dintre alimentele de bază în sezonul rece, și numai, este fasolea boabe, iar rețetele de fasole sunt printre cele mai îndrăgite, de la fasole bătută, sau icre de fasole, la iahnie, supă, sau ciorbă.

Fasolea se ține la hidratat în apă rece pentru câteva ore, sau de seara până dimineața. Apoi se scurge, se clătește și se pune la fiert în apă cât să fie bine acoperită. Se lasă să fiarbă 5-10 minute, după ce a dat în fiert, apoi se scurge, se clătește cu apă fierbinte și din nou se pune la fiert în apă clocotită. Sfatul lui Vlăduț este să se fiarbă fasolea simplă, fără sare, fără legume!

Fasolea bine fiartă se scurge de apă și se lasă la temperat câteva minute. Între timp, se pune o tigaie cu ulei de măsline la încins și se vor adăuga boabele de fasole în el. Se amestecă puțin pe foc, apoi se lasă la răcit.

Când fasolea este bine răcită, se procesează cu ajutorul unui blender și se transformă în pastă. Se mai adaugă ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și piper, după gust, dar și o ceapă roșie tocată mărunt, exact ca la salata de icre.

Preparare legume coapte. Celelalte cepe roșii, 2-3 la număr se vor coace la cuptor. Ardeii se vor trage la tigaia unsă cu puțin ulei. Se pot coace tot la cuptor. Având în vedere că sunt din cei micuți, ies mai buni trași la tigaie.

Se desfac borcanele cu murături, respectiv, zacusca.

Fasolea bătută se servește decorată cu boabe de fasole roșii, alături de felii de pâine tartinate cu zacuscă, cu mixul de legume coapte și totul alături de ghebe murate și castraveciori murați.

Sursa: Chefi la cuțite

Supă cremă de gulii. O legumă bogată în vitamine