Rețeta fursecurilor boabe de cafea își are originea în bucătăria turcească, turcii având cultul cafelei, după cum este bine cunoscută și cafeaua turcească la ibric.

Ingrediente Fursecuri „boabe de cafea”

150 g unt, 150 g zahăr pudră, 1 praf de sare, 1 ou, 3 lingurițe ness + 3 linguri de apă, 30 gr cacao, 50 gr amidon, 1 lingură rasă de praf de copt, 350 g făină

Cum preparăm Fursecuri „boabe de cafea”

Pentru a pregăti aluatul de fursecuri amestecăm, într-un bol, untul moale, sarea și zahărul pudră, până se omogenizează foarte bine. Apoi, adăugăm oul si ness-ul dizolvat în 3 linguri de apă. Omogenizăm bine compoziția și încorporăm cacaoa cernută împreună cu făina și amidonul.

Frământăm un aluat moale, dar nelipicios, care poate fi ușor modelat. Mai adăugăm făină, dacă mai necesită. Nu exagerăm cu frământatul pentru că fursecurile vor ieși tari.

Împărțim aluatul pentru fursecuri boabe de cafea în biluțe de aproximativ 10 – 12 grame una și le dăm formă de boabe de cafea, adică o formă ovală. Le așezăm în tavă și apoi, cu ajutorul unui cuțit cu vârf subțire și ascuțit crestăm ușor fursecurile, exact ca boabele de cafea.

Le așezăm în tavă, pe hârtie de copt și le coacem pentru 15 – 18 minute la 180°C. Când sunt gata fursecurile trebuie să fie moi. Le puteți servi ca atare sau, după gust, pudrate cu cacao sau zahăr praf.

Sursa: Chefi la cuțite

Masca de protecție vă afectează pielea? Cum se alege, în funcție de ten

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri