Rețeta de pui marinat în iaurt. Un expert în metabolism feminin explică de ce puteți mânca fără grijă la kilograme

Rețeta de pui marinat în iaurt. Un expert în metabolism feminin explică de ce puteți mânca fără grijă la kilograme
Expertul în metabolism feminin și pierdere în greutate Shane Smith ajută femeile să construiască o relație mai sănătoasă cu alimentele, exercițiile fizice și mentalitatea lor pentru a duce o viață fericită. De la el învățăm cum să ne hrănim sănătos și gustos, fără grijă la kilograme.

Rețeta lui Shane Smith pentru pui suculent marinat în iaurt este cu adevărat delicioasă și se prepară extrem de simplu. Finalul e o masă hrănitoare, extrem de aromată și plăcută. Un adevărat deliciu pentru întreaga familie. Puteți găti puiul în friteuza cu aer cald, sau puteți prepara bucățile în tava cuptorului, ori chiar într-o tigaie din material anti aderent, pentru a nu fi necesar să adăugați ulei. Carnea de pui este cea mai indicată în diete, datorită conținutului redus de grăsimi.

Ingrediente pentru pui suculent marinat în ulei

4 piepturi de pui de câte 170 de g fiecare

1/3 cană de iaurt grecesc

4 căței de usturoi, tocați mărunt

1 lingură de suc de lămâie

2 lingurițe de paprika

1 linguriță de praf de usturoi

½ linguriță de praf de ceapă

½ linguriță de oregano

1 linguriță de sare

½ linguriță piper negru

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nutrition (@nutriitional)

Mod de preparare

Se tamponează pieptul de pui cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate. Bateți capătul mai gros al puiului pentru a uniformiza părțile laterale pentru o gătire uniformă. Adăugați iaurtul grecesc deasupra puiului și asezonați cu paprika, praf de usturoi, praf de ceapă, oregano, sare și piper. Ungeți piepturile de pui cu acest amestec și acoperiți-le bine. Lăsați puiul la marinat timp de cel puțin 30 de minute sau până la 24 de ore.

Preîncălziți friteuza cu aer sau porniți cuptorul. Așezați un singur strat de piept de pui în coșul friteuzei cu partea netedă în jos. Se prăjește la aer timp de 8 minute, apoi se întoarce și se prăjește la aer încă 4 – 7 minute, până când sunt bine gătiți, aurii. Urmând același procedeu puteți găti puiul în cuptor sau tigaie, sub capac. Lăsați pieptul de pui să se odihnească timp de 5 minute, apoi tăiați-l și serviți-l cu o garnitură la alegere.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre