Secretul celei mai gustoase fripturi de miel. Doar marii bucătari știu așa ceva

Secretul celei mai gustoase fripturi de miel. Doar marii bucătari știu așa ceva
Au mai rămas doar două săptămâni până la masa tradițională de Paște, de unde nu va lipsi delicioasă friptură de miel. Iată câteva trucuri pentru a avea un gust fantastic.

Tradiția spune ca de Paște toți credincioșii să mănânce miel. Dacă veți apela la această rețetă, toți musafirii vor fi în delir.

Ingredientele de care aveți nevoie pentru o minunată friptură de miel cu cartofi sunt: o pulpă de miel (de obicei pulpa din spate), 2 kilograme de cartofi, 1 pahar mare cu vin alb, 7- 8 căței de usturoi, 50 ml ulei de măsline sau floarea-soarelui, 1 cană cu apă, rozmarin, maghiran proaspăt, sare și piper.

Mod de preparare

Spălați foarte bine pulpa de miel și ștergeți cu un prosop de bucătărie. Curățați și tăiați usturoiul, apoi împănați cu el pulpa de miel cât mai bine. Ungeți carnea cu ulei, frecați cu sare și piper și așezați în tavă. Atenție! Și tava trebuie unsă cu ulei în prealabil. Turnați paharul cu vin, apa și puneți și crenguțele de rozmarin și maghiran. Acoperiți cu folie și aluminiu și puneți la cuptor pentru circa două ore.

Întoarceți friptura odată la jumătate de oră

După prima jumătate de oră, scoateți tava din cuptor și întoarceți friptura de miel, după altă jumătate de oră, procedați la fel. A treia oară când întoarceți casa puneți și cartofii și presărați din nou maghiran și rozmarin. Aveți grijă ca friptura să nu rămână fără sos, de aceea completați cu apă dacă este cazul și vin.

Pentru un gust cu adevărat senzațional, odată la zece minute ungeți pulpa de miel cu acest sos. Odată ce s-a rumenit, o puteți scoate din cuptor, lăsați câteva minute, apoi consumați.

Ce beneficii are carnea de miel

Carnea de miel este foarte bună pentru organism, întrucât conține acizi Omega 3, vitamine din complexul B, dar și fier, zinc, fosfor și calciu. Aceasta previne instalarea bolilor cardice. Este bine digerabilă și previne anemia, datorită conținului mare de fier. De asemenea, contribuie la creșterea imunității și ajută la funcționarea optimă a funcției gustului.

Recomandarile noastre