Rețetă de salată de vară cu piersici, avocado la grătar și brânză proaspătă de capră

Rețetă de salată de vară cu piersici, avocado la grătar și brânză proaspătă de capră
Pe măsură ce începe vara, această rețetă sănătoasă și delicioasă, extrasă din noua carte de bucate "Arta mea de a distra: Rețete și sfaturi" de Miss Maggie's Kitchen, tinde să devină preferata noastră.

După 15 ani în modă, Héloïse Brion a devenit Miss Maggie. Un alter ego cu un palat fin, care iubește mesele mari în familie și rețetele de sezon. Iar pentru a pătrunde și mai adânc în lumea ei, abonații ei se pot bucura în această vară de noua ei carte: Mon art de recevoir: Rețete și sfaturi.

Un ghid practic pentru a vă face mesele și mai bune prin alegerea vesela potrivită, florile potrivite și vasele potrivite. Pe măsură ce temperaturile cresc, ea ne dezvăluie salata ei preferată cu piersici, avocado la grătar și brânză proaspătă de capră, scrie Vogue.com.

Ingrediente pentru salată de vară cu piersici, avocado la grătar și brânză proaspătă de capră

-4 piersici galbene

-ulei de măsline

-4 avocado

-1 lămâie organică

-1 sau 2 șalote

-Oțet de mere (Maison le Paulmier) sau oțet balsamic

-200 g de brânză proaspătă de capră

-1 vârf de cuțit de piper Espelette

-Ierburi proaspete (busuioc, oregano)

-O mână de migdale

-2 smochine (opțional)

-sare și piper

Mod de preparare

Ingredientele vă asigură șase porții de salată de vară. Încălziți grătarul (sau, dacă nu aveți unul, o tigaie). Se taie piersicile (păstrând pielea) în felii de 2-3 cm grosime. Puneți-le într-un recipient mare și stropiți-le cu ulei de măsline. Se amestecă ușor pentru a acoperi toate părțile cu ulei. Se dă deoparte.

Tăiați avocado în două, îndepărtați sâmburii și pielea, apoi tăiați fiecare jumătate pe lungime în trei. Ca și în cazul piersicilor, se unge fiecare bucată cu ulei de măsline. Se prăjesc piersicile și avocado timp de 3-4 minute pe fiecare parte – verificați în mod regulat pentru a vă asigura că nu se ard. Se scot pe un platou de servire. Se presară cu coajă de lămâie. Se dă deoparte.

Se toacă eșalota și se pune într-un bol, se adaugă 3 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de cratiță, zeama de lămâie, sare și piper. Se amestecă pentru a face o mică vinegretă. Fărâmițați brânza de capră și adăugați-o în farfurie peste piersici și avocado. Se toarnă vinegreta peste tot și se presară migdalele tocate, ierburile proaspete și ardeiul iute. Dacă doriți, puteți adăuga smochinele tăiate în patru.

Sursa foto: Vogue.com