Dacă aveţi mai multe portocale şi aţi vrut să le stoarceţi pentru a obţine suc de portocale sau aţi vrut să faceţi o salată de fructe, vă sfătuim să preparaţi această reţetă inedită, propusă de Liana care ne garantează că e mai dulce şi mai crocantă salată de vară.
Ingrediente pentru salata cu morcovi şi portocale
350g morcovi,
50g stafide,
1 ardei gras galben,
2 portocale,
1/2 lămâie,
4 linguri amestec de seminţe decojite,
3 linguri ulei de măsline extra virgin
Mod de preparare
Se înmoaie stafidele în suc de lămâie amestecat cu ulei de măsline. Eu nu am pus ulei, am folosit apă caldă. Am ales alune de padure, caju, arahide, migdale şi seminţe de floarea soarelui, toate crude, pe care le-am tras într-o tigaie fără grăsime, apoi le-am lăsat la răcit.
Se curăţă şi se rad morcovii. Curăţaţi un morcov întreg, cu tot cu frunze, tăiaţi-l pe lung, în jumătate şi folosiţi-l ca decor. Se decojesc portocalele şi se desprind feliile, îndepărtând pieliţele albe. Păstraţi două felii de portocală cu tot cu coajă, pentru decor. Deci, e bine să aveţi mai multe portocale la îndemână. Se toacă pulpa. Sau nu.
Se curăţă ardeiul şi se taie rondele. Eu am renunţat la ardei. Se amestecă morcovii cu stafidele şi marinata lor, ardeiul, puţin zahăr, sare şi piper. Eu nu am pus nimic. Se dă la frigider pentru minim 30 de minute şi se presară seminţe înainte de a servi.
Această delicioasă salată este vitamizantă, energizantă şi rapidă. Rețeta e ideală și pentru perioadele de post.
Morcovul nu ar trebui să lipsească din alimentație
Morcovul este o sursă bogată nu doar de betacaroten ci și de apă. Pectina este principala formă de fibră solubilă din compoziția morcovilor și are un rol important în organism – ajută la scăderea glucozei din sânge prin încetinirea digestiei zahărului și a amidonului. Pe de altă parte, fibrele insolubile contribuie la prevenirea constipației.
De asemenea, morcovul asigură și alți nutrienți importanți precum: vitamina A, vitamina B7, vitamina K, potasiu, biotină, antioxidanți. De asemenea, carotenoizii din morcovi (beta-carotenul, alfa-carotenulul, luteina, licopenul, antocianinele și poliacetilenele) sunt poate printre cele mai importante substanțe, deoarece au proprietăți antioxidante prin intermediul cărora susțin buna funcționare a organismului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook