Rețetă de tartă San Sebastian cu fistic, un moment de răsfăț

Rețetă de tartă San Sebastian cu fistic, un moment de răsfăț
Dacă și vouă vă plac lucrurile diferite,  iubitorii de cheesecake după rețeta din San Sebastian ar trebui să-i dea o șansă acestei variante cu fistic.

Această tartă cu brânză respectă toate principiile variantei originale, însă îmbunătățește aromele și gustul cu fistic. Gustul deosebit de delicios, precum și lista de beneficii pe care o oferă sănătății, au promovat fisticul în topul listei de alimente sănătoase – fructe, nuci și semințe – ale persoanelor care sunt interesate de adoptarea unui stil de viață cât mai sănătos.

Ingrediente pentru tartă San Sebastian cu fistic

500 gr brânză albă tartinabilă

3 ouă de mărimea L

3 linguri de pastă de fistic (80 g)

145 g zahăr (3/4 cană)

200 ml smântână

18 g de făină (2 linguri)

1 lingură de praf de fistic sau alte nuci

Bucăți de fistic mărunțit ( opțional)

1 linguriță de vanilină

Mod de preparare

Înainte de a vă apuca asigurați-vă că toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Dacă doriți să dați culoare tartei San Sebastian cu fistic, folosiți o picătură de colorant alimentar verde.

Se pornește cuptorul la 230 de grade, cu ventilator. Cerneți făina, praful de arahide și vanilina într-un bol. Puneți hârtia de copt în formă, astfel încât să atârne ușor de margini. Se pune brânza la temperatura camerei în robotul de bucătărie și se bate la viteză mare timp de 1 minut (Se poate folosi și aparatul cu pedală al mixerului). Se adaugă zahărul și se bate încă un minut până se amestecă. Apoi se adăugă unt de fistic. Dacă nu aveți, folosiți cu încredere unt de arahide sau de migdale.

Când sunt amestecate, se adaugă ouăle unul câte unul și se amestecă de fiecare dată cu un tel de sârmă. Se adaugă smântâna, apoi făina cernută și praful de arahide. Se amestecă cu o spatulă, iar la final se adaugă bucățile de fistic mărunțit și se toarnă în formă. Coaceți până când partea de sus este aurie. Durează cam 20 de minute.

Se verifică la al 12-lea minut și se întoarce direcția dacă rumenirea este unilaterală. Asigurați-vă că verificați, timpul de gătire al fiecărui cuptor este diferit. După ce se răcește tarta San Sebastian cu fistic la temperatura camerei, se poate odihni la frigider pentru cel puțin 4-5 ore și se poate servi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beste’s Baking Blog (@bakewithbest)

Sursa: Instagram