Vincent Lointier, un concurent francez din echipa lui Chef Florin Dumitrescu i-a încântat pe cei trei chefi în ediția 28 din sezonul 8 al emisiunii culinare Chefi la cuțite cu o spectaculoasă și extrem de gustoasă rețetă de tocăniță de curcan cu sos cu cimbrișor.

Ingrediente pentru rețeta de tocăniță de curcan cu sos cu cimbrișor:

750 gr piept de curcan

1 ceapă

1 morcov

ulei de măsline

sare, piper și boia de ardei

2 căței de usturoi

350-400 gr pastă de roșii

3 cartofi

1 țelină

unt

smântână

300 gr bacon

cimbrișor

crutoane de pâine

Mod de preparare

Preparare tocăniță de curcan. Pieptul de curcan se porționează în cuburi care se asezonează cu sare și piper și se trag la tigaie în puțin ulei până se rumenesc ușor. Se adaugă ceapa tocată mărunt și morcovul, de asemeni tocat, se amestecă bine, apoi se adaugă vinul. Se lasă să fiarbă tocănița până se evaporă alcoolul. Se adaugă pasta de roșii și condimentele și din nou se lasă tocănița de curcan să fiarbă până scade și se întrepătrund aromele.

Preparare sos de cimbrișor. Baconul se taie în cuburi mici și se trage la tigaie în unt cu puțin ulei amestecându-l până se rumenește uniform. Se adaugă cimbrișorul tocat mărunt și puțină smântână. Cartofii se curăță, se taie cuburi și se pun la fiert cu țelina, curățată și tăiată cuburi. Se fierb în apă cu sare până se pătrund, apoi se scurg bine și se pasează cu unt și smântână. Sparanghelul se blanșează și se scoate în apă rece, apoi se mai trage ușor la tigaie în puțin unt.

Se pregătesc și câteva crutoane dintr-o pâine veche tăiată în cuburi. Se așază cuburile de pâine în tavă, se stropesc cu ulei de măsline și se presară ierburi aromatice peste ele. Se adaugă și 2 căței de usturoi răzuiți și se dă tava cu crutoane la cuptor, la temperatură mare, până se rumenesc frumos.

Se servește delicioasa tocăniță de curcan cu sos cu cimbrișor, alături de crutoanele aromate și sparanghelul drept decor.

Sursa: Chefi la cuție