Rețetă de tocăniță de ciuperci cu mămăligă cremoasă și chipsuri de parmezan

Rețetă de tocăniță de ciuperci cu mămăligă cremoasă și chipsuri de parmezan
Paul Maxim, concurent în echipa lui Chef Cătălin Scărlătescu, a preparat în cadrul primei confruntări individuale din ediția 28 a sezonului 8 ”Chefi la cuțite”, o rețetă de tocăniță de ciuperci cu mămăligă cremoasă și chipsuri de parmezan cu care i-a impresionat pe cei trei chefi.

Puțin ieșită din sfera clasicului, cu elementele de decor, a fost o încântare pentru papilele celor trei jurați această rețetă de tocăniță de ciuperci cu mămăligă cremoasă și chipsuri de parmezan.

Ingrediente pentru  tocăniță de ciuperci cu mămăligă cremoasă și chipsuri de parmezan

Pentru tocănița de ciuperci: 1 kg ciuperci champignon albe

300 gr bacon cuburi

2-3 cepe

400 ml smântână de gătit

sare și piper

ulei de măsline

puțin chilli

300 gr bacon feliat subțire

300 gr parmezan

1 fir de praz

Pentru mămăliga cremoasă: 1200 ml apă

400 gr mălai

50 gr unt

50 gr parmezan

sare

Mod de preparare

Preparare tocăniță de ciuperci. Mai întâi se pun la rumenit în puțin ulei cuburile de bacon. Se amestecă bine până se rumenesc, apoi se transferă în alt vas. În locul lor se adaugă ciupercile feliate și ceapa tocată julien.

Se lasă ciupercile cu ceapa să se prepare până se evaporă lichidul lăsat de ciuperci, apoi se adaugă condimentele și smântâna. Se amestecă să se omogenizeze și, la final, se adaugă și cuburile de bacon.

Preparare mămăligă cremoasă. Se fierbe apa, se adaugă sarea, apoi mălaiul în ploaie. Se amestecă constant până fierbe mălaiul, iar la final se adaugă untul și parmezanul răzuit.

Preparare elemente de decor. Feliile de bacon se dau la cuptor între două tăvi pentru a deveni crocante și a-și păstra forma. Parmezanul se răzuiește și se formează chipsuri din el, într-o tigaie bine încinsă. Prazul se taie julien cu un curățător econom, sau cu un cuțit ascuțit. Se servește tocănița de ciuperci cu mămăligă cremoasă și chipsuri de parmezan, dar și cu chipsuri de bacon și franjurile de praz.

Sursa: Chefi la cuțite