Rețeta ideală în Postul Paștelui: Ciorbă cu perișoare din ciuperci. Merită să încercați!

Rețeta ideală în Postul Paștelui: Ciorbă cu perișoare din ciuperci. Merită să încercați!
În perioada Postului Paștelui meniul trebuie să fie cât mai diversificat. Sunt multe rețete de ciorbe foarte bune, dar ciorba de perișoare cu ciuperci e o alternativă sănătoasă și extraordinar de gustoasă.

Dacă v-ați pierdut orice idee privind mâncărurile de post, aveți la îndemână o rețetă delicioasă de ciorbă cu perișoare din ciuperci. E un deliciu.

Rețeta ideală în Postul Paștelui: ciorbă cu perișoare din ciuperci. Merită să încercați

Ați mânca o ciorbă de perișoare ca la mama acasă, dar suntem în Postul Paștelui? Ce spuneți dacă ați încerca o rețetă extraordinară de ciorbă cu perișoare din ciuperci? Se pregătește extraordinar de ușor și are multe beneficii pentru sănătate. Ingredientele de care aveți nevoie sunt 500 g ciuperci, 1 ceapă mare, 1 ardei kapia roșu, 200 g varză proaspătă tocată mărunt.

Dar și 1 borcan cu legume pentru ciorbă, respectiv păstârnac, țelină, morcov, pătrunjel, 3 linguri cu ulei de floarea soarelui, 1/2 cutie cu roșii pasate, 2,5 l apă plată, sare și piper după gust, 1 foaie de dafin, 7 linguri cu vârf de făină albă, ½ linguriță cu turmeric, busuioc uscat, 3 linguri cu ulei, mărar proaspăt.

Mod de preparare

Curățați ceapa și ardeiul, spălați cât mai bine și tăiați cubulețe, apoi puneți la călit în ulei pentru cinci-șapte minute. Adăugați apoi varza tocată, borcanul cu legume pentru ciorbă, apa plată, foaia de dafin, sarea și piperul. Lăsați să fiarbă și în acest timp vă ocupați să pregătiți perișoarele.

Curățați ciupercile, spălați și fierbeți în apă cu puțină sare, aproximativ zece minute. Scurgeți ciupercile, dați prin robot și amestecați cu făină, pudră de turmeric, busuioc, sare și piper. La final, adăugați trei linguri cu ulei și amestecați până se obține un amestec.

Formați perișoare cât doriți de mari, care vor fi adăugate în ciorba de pe foc. Reduceți focul și lăsați să fiarbă perișoarele până când se vor ridica la suprafață. Adăugați apoi roșiile pasate și mai lăsați să dea în câteva clocote. Presărați apoi verdeața tocată și mai lăsați câteva minute pe foc.

Sursă foto: bucataras