Rețetă italiană. Spaghetti cacio e pepe

Rețetă italiană. Spaghetti cacio e pepe
După cum au apreciat-o cei trei chefi simpatici, în cadrul îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, rețeta italiană de paste cu brânză și piper (Spaghetti cacio e pepe), chiar merită preparată, dacă nu ați încercat-o, încă.

Cristiana Oprea, prima româncă pilot care a participat la Campionatul European de raliuri, a venit în a patra ediție a sezonului 8 „Chefi la cuțite” pentru că i s-a părut o provocare cu totul nouă. Ea a pregătit una dintre cele mai vechi și apreciate rețete de paste: Spaghetti cacio e pepe, cu care i-a cucerit pe cei trei chefi.

Este o rețetă simplă și, mai ales, deosebit de aromată. Ingredientele sunt puține, dar pregnante, fiecare în parte, astfel că nu puteți da greș cu acest fel.

Ingrediente. Rețetă italiană – Spaghetti cacio e pepe

320 gr spaghetti Barilla no.5 (1 pachet), piper negru, boabe piper negru măcinat proaspăt, 250 gr brânză Pecorino Romano, 50 gr sare de bucătărie, 100 ml ulei de măsline, 50 gr unt, apă pentru fiert pastele

Mod de preparare Spaghetti cacio e pepe

Se fierb pastele în apă cu un praf de sare, pentru 9 minute. Într-o tigaie, se călește pentru 1-2 minute piperul boabe, apoi se pisează într-un mojar cu pistil. Se rade brânza pecorino, pe răzătoarea mare.

Se topește untul în tigaie și se adaugă pastele scurse, adăugând și un polonic din apa în care au fiert, pentru a începe să se formeze sosul cu amidonul din paste. Se amestecă brânza rasă cu un polonic de apă de la paste pentru a forma o compoziție care se toarnă imediat în tigaie, peste paste, împreună cu piperul din mojar.

Se amestecă totul până se obține textura dorită. Se servesc imediat în farfurii de paste, cu extra piper pe deasupra.

Sursa: Chefi la cuțite

A dispărut soția lui Kim Jong Un. Nimeni nu a mai văzut-o de un an