Poh admite că unele din cele mai gustoase preparate se fac repede și nu costă mult. Bucătăria asiatică este o permanentă sursă de inspirație pentru vedeta MasterChef Australia. Deseori prepară Orez prăjit cu ananas și bacon.

Ingrediente

1/2 cană șuncă sau bacon tăiat cubulețe (pentru vegetarieni sau vegani adăugați în schimb 1/2 linguriță de pudră de legume sau o picătură de sos de stridii de ciuperci),

1 cană ananas tăiat în cuburi (proaspăt sau conservat), 2 linguri de ulei de măsline, 3/4 ceapă verde tocată, 1 ardei iute roșu lung feliat, 2 – 3 crenguțe frunze de curry (opțional), 1 gogoșar roșu tăiat cubulețe, 1 cană de orez gătit, răcit și sos ușor de soia sau pește după gust, 1/3 cană de coriandru tocată, 2 oua, Sos Sriracha (n.r. specialitate de sos iute de chilly. Opțional)

Preparare

Combinați uleiul de măsline cu ceapa verde, ardeiul iute roșu, frunzele de curry și șunca sau slănina într-o tigaie mare antiaderentă și dați la foc mare.

Când totul este parfumat și puțin rumenit, adăugați bucățile de gogoșar, ananas, orezul fiert și sosul ușor de soia sau pește, după gust. Odată ce orezul este încălzit, scoateți-l de pe foc și aruncați deasupra coriandrul tocat.

Împărțiți orezul în două porții, apoi adăugați un plus de ulei în aceeași tigaie, și gătiți, ochiuri, două ouă. Puneți câte un ou fript pe fiecare porție de orez, apoi finisați plateing-ul cu sos sriracha.

Sfatul lui Poh Ling Weow

„Trucul pentru orezul prăjit frumos separat, neobosit, este gătitul cu orez refrigerat. Dacă nu aveți resturi de orez răcit în îndemână, pungile cu microunde pot fi perfecte, fără să le mai încălziți în prealabil”, transmite Poh. Cealaltă opțiune este utilizarea orezului brun proaspăt gătit. „Stratul de tărâțe menține boabele ferme și le protejează să nu se înmoaie când sunt agitate fierbinți”, arată vedeta MasterChef Australia.

Sursa foto: Daily Mail

Exclusiv. Gina Pistol nu se dezlipește de Carmen Brumă. Care-i secretul!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri