Prăjitura „O noapte la Veneția”, cunoscută ca și „Vis venețian” este desertul care va răsfăța orice membru al familiei sau invitat. Iată rețeta delicioasă.
Foarte important după ce pregătiți prăjitura „O noapte la Veneția” este să aveți răbdare să se răcească bine crema, apoi glazura. Desertul se va tăia a doua zi, dar întotdeauna trebuie ținută șase ore la frigider.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti o asemenea delicatesă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 6 albușuri, 1 vârf de cuțit cu sare, 120 zahăr, 70 g fulgi de cocos, 100 g făină, 1 linguriță cu esență de vanilie. Pentru blat vă sunt necesare 4 ouă, 1 vârf de cuțit cu sare, 80 g zahăr, 20 ml ulei, 100 g făină, 20 g cacao, ½ linguriță cu esență de rom.
Pentru crema de vanilie sunt necesare 6 gălbenușuri, 120 g zahăr, 50 g făină, 500 ml lapte, o păstaie de vanilie, 200 g unt. Mai aveți nevoie de 100 g ciocolată neagră, 100 g ciocolata cu lapte, 4 linguri cu lapte, 50 g unt pentru a pregăti glazura.
Mod de preparare
Începeți prin a pregăti blatul. Mixați albușurile cu un vârf de cuțit cu sare până se transformă într-o spumă albă și tare. Ulterior, puneți zahărul, dar nu tot odată și mixați până se va face o spumă ca o bezea. Adăugați și făina și amestecați bine, nuca de cocos, iar la final esența de vanilie. Puneți aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dați drumul la cuptor la 180 grade Celsius și continuați cu blatul cu cacao.
Cum pregătiți blatul cu cacao
Puneți într-un bol făina cu pudra de cacao, mixați albușurile cu un vârf de cuțit cu sare și adăugați zahărul treptat. Puneți și gălbenușurile și mai mixați puțin, apoi turnați uleiul și amestecați bine. Adăugați făina cu cacao și amestecați din nou până ce compoziția se va omogeniza. Puneți aluatul cu cacao peste cel cu nucă de cocos și introduceți la cuptor aproximativ 20 de minute. După ce se scoate, se va lăsa să se răcească.
Cum se face crema de vanilie
Pentru a pregăti crema de vanilie, mixați bine gălbenușurile cu zahărul. Amestecați bine fără a face cocoloașe făina cu 150 ml lapte și turnați peste gălbenușuri și amestecați bine. Restul de lapte se va pune la încălzit cu semințele dintr-o păstaie de vanilie.
Se toarnă laptele cald peste gălbenușuri, se mixează și se pune compoziția pe foc unde se ține până când se îngroașă compoziția. După ce luați de pe foc puneți și untul peste cremă, mixați din nou. Lăsați puțin crema, circa zece minute, apoi adăugați-o peste blatul din tavă. Se lasă să se răcească complet.
Prăjitura se va tăia doar după ce s-a întărit glazura
Pentru a face glazura, topiți ciocolata la bain-marie cu lapte. După ce luați de pe foc, adăugați untul și mixați. Se lasă la răcit și se pune peste crema de vanilie. Lăsați prăjitura să se întărească foarte bine la frigider, apoi tăiați-o utilizând un cuțit cu lamă subțire. Veți avea parte de cea mai frumoasă noapte la Veneția…
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook