Rețeta pe care o caută toată lumea: Pate vegan de ciuperci

Rețeta pe care o caută toată lumea: Pate vegan de ciuperci
Aceasta este rețeta pentru o pastă tartinabilă vegană ușoară, hrănitoare, pur și simplu delicioasă.

„Ciupercile sunt cunoscute pe scară largă pentru gustul lor specific și pentru beneficiile uimitoare pentru sănătate. Încărcate cu o tonă de vitamine și minerale esențiale, acestea reprezintă un adaos excelent la dieta ta, adăugând savoare la multe rețete diferite.

Ciupercile au fost consumate și folosite ca medicament de mii de ani. Practicanții medicinii tradiționale și populare laudă ciupercile în formă de clopot pentru proprietățile lor de vindecare și curățare. Toate soiurile de ciuperci sunt sărace în calorii și grăsimi și conțin cantități modeste de fibre și diverse substanțe nutritive. Poate că cele mai interesante proprietăți ale ciupercilor sunt substanțele vegetale non-nutritive ale acestora – polizaharide, indoli, polifenoli și carotenoizi, în cazul cărora studiile pe celule și animale au demonstrat efecte antioxidante, antiinflamatorii și anticancerigene.

Ciupercile sunt, de asemenea, recunoscute de bucătari pentru capacitatea lor de a crea arome savuroase și bogate numite umami, datorită prezenței unui aminoacid numit glutamat, care se găsește și în carne, pește, brânzeturi și supe fierte”, explică dr. Oana Cuƶino.

Ingrediente pentru pate vegan de ciuperci

– 2 linguri de unt vegan

– 250 g de ciuperci la alegere

– 1 ceapă

– 2 căței de usturoi

– 2 linguri de praf de ciuperci uscate (opțional)

– cimbru

– pătrunjel

– sare și piper

– 1/4 cană (60 ml) de vin alb sec (sau bulion de legume)

– 1 cutie (250 g) de fasole grasă

– 40 g de semințe de floarea-soarelui (sau nuci)

– 2 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare

Într-o tigaie încinsă se sotează ciupercile în puțin unt vegan sau ulei. Se sotează până când cea mai mare parte a apei s-a evaporat și ciupercile au căpătat o culoare bună. Acest lucru poate dura ceva timp…

Adăugați în tigaie ceapa și tulpinile de pătrunjel, asezonați cu sare și piper și continuați să gătiți până când ceapa este translucidă. Adăugați usturoiul, cimbrul și frunzele de pătrunjel, mai sotați câteva minute, apoi deglați tigaia cu un strop de vin alb (sau bulion). Adăugați toate ingredientele într-un blender sau robot de bucătărie și amestecați-le cât de fin sau grosier preferați!

Sursa. Instagram

Recomandarile noastre