Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă pentru un desert savuros la micul dejun: Raffaello cu iaurt

Rețetă pentru un desert savuros la micul dejun: Raffaello cu iaurt
Nu prea merge să mâncăm dulciuri la micul dejun, oricât de mult ne-am dori, nu ar fi o abordare prea sănătoasă a primei mese a zilei. Dar există alternative.

Dulciurile Raffaello sunt unele dintre cele mai delicate. Încă de la apariția lor pe piață, bilele albe și dulci, învelite în fulgi de cocos au devenit simbolul rafinamentului. Gustul plăcut  și exotic a cucerit milioanele de fani.

v-ați gândit cum ar fi să vă începeți ziua mâncând Raffaello? Ar fi o idee, însă nu trebuie să mergeți să vă cumpărați celebrele dulciuri de la supermarket. Noi vă prezentăm alternativa sănătoasă, numai bună de preparat în  casă. Iar rețeta poate fi un excelent mic dejun care va deveni preferatul vostru rapid.

În plus, nu este deloc complicat de preparat acest bol de la Raffaello cu iaurt. Rețeta este gata în mai puțin de un minut.

Ingrediente pentru Raffaello cu iaurt

170 g (3/4 cană) iaurt la alegere (iaurt grecesc)

15 g (1 lingură) unt de migdale (sub cu unt de caju)

1/2 linguriță de îndulcitor la alegere (opțional)

2 linguri de fulgi de nucă de cocos deshidratată

fulgi de migdale

Mod de preparare pentru Raffaello cu iaurt

Într-un castron amestecați iaurtul cu untul de migdale. Apoi adăugați îndulcitorul preferat și, în final, nuca de cocos deshidratată. Practic, Raffaello cu iaurt este gata acum. Înainte de a servi deliciosul preparat mai trebuie să presărați deasupra fulgi de migdale și de nucă de cocos. Preparatul astfel obținut, Raffaello cu iaurt, conține doar 220 de calorii. Totodată, acesta are un aport de 24 de grame de proteine.

Trebuie să știți că iaurtul a fost inclus în topul alimentelor sănătoase încă din anul 1950 datorita beneficiilor sale. Acesta este preparat din lapte proaspăt sau smântână pasteurizată, apoi fermentate cu diferite tipuri de bacterii vii şi incubat la o anumită temperatură pentru a încuraja creşterea acestora. Bacteriile respective transformă zaharurile naturale din lapte în acid lactic (cel care dă gustul acrişor al iaurtului).

Sursa: Instagram / Oatsbaker

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre