Rețetă. Tiramisu de casă. E gata în 10 minute

Rețetă. Tiramisu de casă. E gata în 10 minute
Un desert inedit, gata în doar 10 minute. Tiramisu de casă. Cantităţile sunt suficiente pentru patru porţii.

Tiramisu de casa e gata în doar 10 minute. Cu siguranță este o alegere perfectă dacă vrem un desert rapid, ușor de făcut și extrem de gustos. Această prăjitură reprezintă o adevărată doză de energie în momentele în care te simți epuizat. 

Tiramisu este unul dintre cele mai consumate deserturi italiene. Este gustos, aromat și, din fericire, foarte ușor de făcut acasă. Există multe rețete pe care le poți încerca, iar mai jos îți spunem cea mai simplă rețetă pe care merită să o încerci. Cum faci cel mai bun tiramisu pas cu pas chiar la tine acasă.

Ingrediente:

2 linguriţe cafea instant (nes)

2 linguri vin de Marsala

50 g fulgi ciocolată amăruie

225 g Mascarpone

4 linguri whiskey

2 linguri zahăr pudră

250 ml frişcă

½ linguriţă esenţă de vanilie

8 pişcoturi, rupte în câte 3 bucăţi

1 lingură cacao, pentru servit

Mod de preparare:

Cafeaua instant se dizolvă în 100 ml apă. Se adaugă vinul şi se lasă să se odihnească. Fulgii de ciocolată se pun în blender şi se amestecă până se zdrobesc.

Într-un vas adânc se pun brânza Mascarpone, whiskey şi zahărul. Se amestecă aprox. 1 minut cu mixerul până se omogenizează. Separat, frişca se amestecă bine cu esenţa de vanilie până se întăreşte. Când este gata, se încorpozează cu o spatulă în crema de brânză.

Se trece la asamblare: jumătate din bucăţile de pişcot se înmoaie în cafea. Se pun în pahare sau în vase mici. Deasupra se pune ciocolată, apoi se completează cu crema de mascarpone. Se continuă cu încă un strat de pişcot înmuiat în cafea, apoi ciocolată şi mascarpone. Se servesc reci, pudrate cu cacao. Se pune la frigider aproximativ 3 ore, apoi se consumă. 

Poftă bună!

Rețetă de supă cremă de praz cu crutoane de pâine prăjită și condimentată

Recomandarile noastre