Pentru acest tort vom avea nevoie de 3 blaturi pe care le vom tăia în două părţi pe fiecare. Deci, în total vom avea 6 foi. Dimensiunea tavei este de 24 cm. Tortul va cântări aproximativ 2,200 kg.

Ingrediente – blat cu miez de nuci:

1ou, 100 g zahăr, 150 ml smântână, 120 g făină, 6 g bicarbonat de sodiu (1linguriţă rasă) stins în suc de lâmăie sau oţet, 80 g miez de nuci.

Ingrediente – blat cu vişine:

1ou, 100 g zahăr, 150 ml smântână, 120 g făină, 6 g bicarbonat de sodiu (1linguriţă rasă) stins în suc de lâmăie sau oţet,  130 – 150 g vişine (proaspete, decongelate, chiar și din vișinată – dar cu sâmburii scoși).

Ingrediente-blat cu mac:

1ou, 100 g zahăr, 150 ml smântână, 120 g făină, 6 g bicarbonat de sodiu (1linguriţă rasă) stins în suc de lâmăie sau oţet, 40 g mac.

Mod de preparare:

Blaturile se prepară și se coc separat. Batem cu mixerul sau cu telul oul cu zahărul până compoziţia va deveni albă, spumoasă. Adăugăm smântâna, amestecăm bine, punem bicarbonatul de sodiu stins, amestecăm, adăugăm făina şi cu mixerul sau cu telul o încorporăm în compoziţie.

Amestecăm bine ca sa nu avem cocolaşe, după care punem miezul de nuci. Pregătim blatul cu vişine exact ca cel cu miez de nuci, doar că spre final punem vişinele. Pentru blatul cu mac folosim acelaşi mod de pregătire. Coacem fiecare blat aparte timp de 25 de minute la 180 de grade C, cuptorul înfierbântat din timp. După ce blaturile s-su răcit bine, le divizăm în 2 părţi egale, marginile blatului le scoatem (se usucă puţin şi le vom folosi pentru ornare).

Crema:

800 g smântână grasă de casă (puteţi folosi smântână din comerţ cu cel mai înalt procent de grăsime), 200 g zahăr tos, 1 – 2 plicuri de zahăr vanilat. Cu mixerul batem smântâna cu zahărul şi zahărul vanilat până obţinem o cremă solidă.

Siropul:

200 ml apă, 50 g zahăr, 1 lingură suc de lămăie. Punem apa cu zahărul la fiert. Lăsăm să fiarbă 2 minute, adăugăm sucul de lămăie, stingem focul. Folosim siropul după ce se răceşte.

Asamblare:

Pentru asamblarea tortului se pun foia cu miez de nuci, foaia cu vişine, foaia cu mac, cu cremă între ele, apoi se repetă. Se însiropează doar  foile cu mac și nuci.   Tortul asamblat îl punem în frigider pe o noapte sau o zi.

Sursa: Bunica.md

La Rapid e supărare mare. Toți se tem că va distruge clubul Clotilde Armand

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri