Rețete de marmeladă. Sunt atât de bune că nu puteți rezista

Rețete de marmeladă. Sunt atât de bune că nu puteți rezista
Preferata deopotrivă a copiilor și a adulților, marmelada era în vechime nelipsită de pe mesele românilor. Iată câteva rețete perfecte pentru o iarnă perfectă.

Una dintre cele mai vechi rețeta pentru marmeladă provine din carnea de  cartea de rețete a lui Eliza Cholmondeley, în jurul anului 1677. Iată două rețete perfecte pentru toți iubitorii de dulciuri. Vor avea cea mai frumoasă iarnă.

Marmeladă de pere, o nebunie pentru toate gusturile

Pentru a pregăti acest tip de marmeladă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg pere, 1 păstaie de vanilie, coaja rasă şi zeama unei lămâi, 15 g ghimbir proaspăt, răzuit fin, 1 linguriţă cu cardamon măcinat, 1 plic cu sare de lămâie, 500 g zahăr gelifiant.

Mod de preparare

Pentru început se curăță perele de coajă. Tăiați în sferturi pe lungime, îndepărtați sâmburii şi tăiați pulpa în cubuleţe mici. Tăiați păstaia de vanilie în două pe lungime şi răzuiți pulpa. Amestecați într-o oală cuburile de pere, păstaia şi pulpa de vanilie, coaja şi zeama de lămâie, ghimbirul, cardamomul, sarea de lămâie şi zahărul gelifiant şi aduceți totul la fierbere, amestecând continuu.

Marmelada de mere, pe gustul tuturor

Lăsați marmelada să fiarbă în clocote aproximativ trei minute, amestecând continuu. Când este gata, turnați marmelada în borcane, închideți şi aşezați-le cu capul în jos timp de cinci minute. Ulterior întoarceți și lăsați să se răcească complet.

Marmeladă de mere pentru o iarnă de vis

Pentru pregăti delicioasa marmeladă de caise vă sunt necesare 1 kg mere bine coapte, 600 g zahăr, 1-2 plicuri cu zahăr vanilat, zeama unei jumătăți de lămâi, un praf de scorțișoară (opțional).

Mod de preparare

Spălați bine merele, curățați de coajă, se îndepărtează partea cu semințe și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pun la fiert împreună cu zeama lăsată, zahărul tos și zeama de lămâie. Ar fi indicat să folosiți o cratiță mare sau un ceaun. Preparatul se fierbe la foc domol până când marmelada va avea o consistență tare și o culoare frumoasă.

Se pune fierbinte în borcane sterilizate. Se lasă până când prinde o crustă deasupra, apoi se înfiletează capacul și se lasă să se răcească, învelind borcanele în prosoape sau o pătură.

Nu există ceva mai bun ca marmelada de smochine

Marmeladă de smochine, o adevărată minune

Pentru a pregăti o asemenea delicatesă aveți nevoie de 1 kg smochine, 500 g zahăr, zeama unei lămâi, 2-3 felii subțiri de lămâie (opțional), vanilie, 1 plic cu zahăr vanilat.

Mod de preparare

Începeți prin a spăla smochinele, apoi curățați de codițe și tăiați în sferturi sau mici. Puneți zahăr peste fructe, amestecați și adăugați zeamă de lămâie. Produsul se va ține 24 de ore la frigider, acoperit.  Dimineața, puneți la fiert fructele cu zeamă cu tot, adăugați vanilia și un plic cu zahăr vanilat, dar și feliile de lămâie.

Așezați cratița la foc mediu și amestecați din când în când ca să nu se prindă. Marmelada este gata atunci când este bine legată. Preparatul se pune fierbinte în borcane.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre