Rețete spectaculoase de cafea pentru vară. E greu să le reziști

Rețete spectaculoase de cafea pentru vară. E greu să le reziști
Ziua nu arată la fel de bine fără să începi dimineața cu o cafea. Ce spuneți de niște rețete deosebite pentru vară?

Cafeaua este pentru români cel mai bun prieten. Iubitorii licorii au acum la dispoziție câteva rețete cu adevărat senzaționale.

Rețete spectaculoase de cafea pentru vară. E greu să le reziști

Domnii care vor să le facă o surpriză doamnelor din viața lor, ar trebui să le facă măcar odată Yuanyang, care în traducere înseamnă „ceaiul îndrăgostiților, o combinație inedită dintre cafea și ceai negru cu lapte. Pregătiți un ceai, puneți două treimi într-o ceașcă, adăugați trei lingurițe cu lapte, apoi puneți cafeaua. La final, adăugați zahăr după gust. Dacă adăugați și puțină frișcă, cu siguranță veți fi apreciați la adevărata valoare de partenerele de viață.

Cafeaua vietnameză, o nebunie

Un alt tip de cafea pe care, cu siguranță îl veți iubi, este cafeaua vietnameză, care se consumă rece. Pregătiți o cafea așa cum faceți de obicei, apoi adăugați două lingurițe cu lapte condensate. Amestecați foarte bine, până când preparatul capătă o culoare uniformă. Umpleți un pahar cu gheață și turnați preparatul. Adăugați zahăr după gust și amestecați bine.

Ce spuneți de un cafenzino?

O băutură braziliană cu totul excepțională este cafezinho. Tradiția spune că pentru a pregăti acest tip de cafea trebuie să aveți la îndemână o…oală. Turnați apă în oală, apoi zahăr, în funcție de numărul de cești preparate. Puneți o linguriță cu cafea pentru fiecare ceașcă în parte când apa începe să fiarbă și amestecați foarte bine. La final, puneți cafea în cesti, folosind un filtru din hârtie. Veți vedea diferența.

Affogato vă trezește simțurile

Affogato este cea mai bună combinație dintre cafea și înghețată, un desert classic italian în fața căruia toată lumea cedează. Ingredientele de care aveți nevoie sunt 1-2 cupe cu înghețată și 50 ml espresso la o cupă. Pregătiți o cafea obișnuită și puneți una sau două cupe cu înghețată în boluri puțin adânci. Turnați apoi cafeaua fierbinte peste înghețată.

Sursă foto: divainbucatarie