Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit soția actorului Marin Moraru. Au trăit o iubire ca-n filme

A murit soția actorului Marin Moraru. Au trăit o iubire ca-n filme
I-a fost văduvă timp de opt ani, iar anul acesta, de Paști, i-a urmat și ea la cele veșnice. Colega vedetei media de la Radio România Actualități a făcut anunțul.

De Paști, soția actorului Marin Moraru a murit, vestea tragică fiind anunțată de colega ei, Elena Postelnicu, de la Radio România Actualități. Lucia Moraru, văduva marelui actor Marin Moraru, a fost una dintre figurile de referință ale Radiodifuziunii Române, consacrându-și peste patru decenii din viață acestui domeniu.

A murit soția actorului Marin Moraru

„Într-o zi Sfântă de Paște am aflat că o persoană extrem de dragă sufletului meu – doamna Lucia Moraru – The President cum îi plăcea să i se spună uneori la Radio – a plecat la Ceruri, spre Lumină. Nu am cuvinte! … Abia așteptam să o revăd, când urma sa ajungem pe la București. Și de ziua ei, pe 2 mai, i-am promis ca vom trece să o îmbrățișăm….Vom trece…însă nu acasă,…ci acolo unde mergeam des cu ea … la Marinuș.

Lucia Moraru, celebra voce de la Radio România Actualități, a murit în ziua de Paști (Facebook)

Doamna Lucia (din respect nu puteam să-i spun pe nume, chiar dacă se supara des pe mine) mi-a fost ca o a doua mamă. La Radio, mă dojenea când nu eram atentă, dar imediat mă și îmbrățișa, mă lua peste tot cu ea și chiar ne-a găzduit de foarte multe ori acasă la ea…unde ne aștepta cu fel de fel de mâncăruri pregătite chiar de ea. Iar când au murit părinții mei…ea mi-a fost alături moral și a contat foarte mult. Drum bun Lucia…Nu te voi uita niciodată!”, a fost mesajul transmis de Elena Postelnicu, pe pagina sa de Facebook.

Marin Moraru și Lucia Moraru, o iubire ca-n filme

Marin Moraru a iubit o singură femeie în toată viața lui, pe Lucia. Cei doi s-au căsătorit pe când Lucia era încă elevă de liceu. Celebrul actor a trecut la cele veșnice în 2016,  iar pentru soția sa, Lucia Popescu-Moraru, a fost cea mai tristă zi din viață. Era elevă de liceu când l-a cunoscut pe Marin Moraru și, de atunci, a fost singura femeie din viața marelui actor. La rându-i,  nu a avut ochi și suflet pentru nimeni altul, iar ultimii opt ani și-a asumat văduvia și amintirile frumoase din căsnicia lor întinsă pe decenii.

Lucia și Marin Moraru s-au îndrăgostit la prima vedere și s-au căsătorit când tânăra era încă la liceu (arhivă)

Marin Moraru s-a stins din viață pe data de 21 august 2016. Avea 79 de ani de viață, 52 de ani de căsnicie și 55 de ani de carieră strălucită.

Puțină lume a știut că Marinuș Moraru, cum era alintat de colegii de breaslă, a iubit o singură femeie în toată viața lui. Cei doi s-au căsătorit pe când Lucia era în liceu. A fost dragoste la prima vedere. S-au căsătorit într-o zi de 29 februarie, de aceea când nu era an bisect sărbătoreau aniversarea unirii lor pe 28 februarie ori pe 1 martie.

Un adevărat exemplu de statornicie și iubire

Au avut o căsnicie de 52 de ani, însă nu au vorbit de prea multe ori despre viața de familie. Despre Marin Moraru, Lucia spunea că a avut un suflet de copil. „Dacă am trăit atâția ani împreună, să știți că nu i-am trăit dintr-un anumit motiv, pentru că actorii până în zilele noastre nu au câștigat mare lucru”, spunea Lucia Moraru, într-un interviu mai vechi.

Soția lui Marin Moraru a mai mărturisit că nu a fost uşor să fie soţia unui bărbat îndrăgostit de meseria lui. „Când stai lângă un actor foarte mare, trebuie să accepţi unele provocări pe care ţi le dă aceasta calitate de soţie a unei personalităţi. Pentru că actorii au şi ei trăirile lor în perioada de realizare a unui rol sunt mai nervoşi, au angoase, dar înţelegerea contează foarte mult. Noi nu am avut probleme majore în căsnicia noastră, ne-am căsătorit foarte tineri, eu eram încă la liceu”, povestea Lucia Moraru într-un interviu mai vechi.

Lucia și Marin Moraru au fost un adevărat exemplu de statornicie și iubire, legați de o prietenie adevărată și profundă și de o înțelegere dincolo de cuvinte. Nu au avut copii, în schimb, au iubit să călătorească. Reveneau cu drag în casa de la Costineşti, care le amintea de tinerețe.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre