Simona Ionescu / Redactor Șef

Actorii serialului ”La bloc”, uitați, triști și săraci

Actorii serialului ”La bloc”, uitați, triști și săraci
Serialul-fenomen ”La bloc”, din anii 2000, a avut un succes uriaș. Actorii erau îndrăgiți de un imens public. Însă, la finalul celor zece sezoane, actorii au fost uitați și au trecut prin adevărate drame. Ce fac ei acum.

La începutul anilor 2000, ”La Bloc” a fost un serial-fenomen. Primul serial de comedie românesc. A avut 524 de episoade care țineau românii în casă la orele serii. Era ceva nou, savuros. Printre actorii care atunci au făcut istorie s-au numărat Mihai Coadă, Dragoș Moștenescu, Mariana Dănescu, Tudorel Filimon și Emil Mitrache, alias Americanu’. Acum, ei au fost uitați și trec printr-o perioadă proastă din viața lor.

La începutul anilor 2000, ”La Bloc” a fost un serial-fenomen. Primul serial de comedie românesc

Actorii serialului ”La bloc”, uitați, triști și săraci

”La Bloc” a fost un serial-fenomen, cu cele zece sezoane, din anii 2002-2007, la PRO TV. A avut 524 de episoade care țineau românii în casă la orele serii. Printre actorii care atunci au făcut istorie s-au numărat Mihai Coadă, Dragoș Moștenescu, Mariana Dănescu și Emil Mitrache, alias Americanu’. Ce s-a întâmplat cu ei? Unde au dispărut? La finalul serialului, au fost uitați.

Actorul Mihai Coadă s-a retras la Mănăstirea Turnu, de lângă Ploiești

Nelu Curcă s-a retras la mănăstire

Nelu Curcă,personajul interpretat de actorul Mihai Coadă (69 de ani) ne-a smuls hohote de râs în anii trecuți. Acum este de nerecunoscut. S-a retras la mănăstire.

În 2012, viața lui Mihai Coadă s-a schimbat radical. Un preot ar fi refuzat să-l împărtășească pe motiv că s-ar fi îndepărtat de Iisus Hristos. Mihai Coadă a simțit că trebuie să se apropie mai mult de Dumnezeu. Actorul mărturisea că acum este mult mai liniștit și se simte mult mai bine.

S-a retras la Mănăstirea Turnu, de lângă Ploiești, orașul în care are familia, soția, doi copii și două nepoțele. Participă la toate slujbele, ajută cu ce poate, se implică în mai multe activități alături de călugări. La actorie nu a renunțat, dar nu mai acceptă orice rol, ci doar în piese religioase.

Mihai Coadă l-a interpretat pe Nelu Curcă timp de 6 ani, în care a filmat 524 de episode. ”La Bloc” i-au adus mari venituri financiare actorului, la vremea respectivă, după cum a declarat el în presă.

Americanu’ din serialb  s-a întreținut o vreme din taximetrie

Americanuʹ a fost taximetrist și ghid

Emil Mitrache (56 de ani), Americanu’ din serial, s-a întreținut o vreme din taximetrie. Nu a avut norocul personajului său, așa că a fost nevoit să-și rotunjească într-un fel veniturile, pentru a se descurca.

Actorul a făcut o vreme taximetrie, însă a renunțat. ”Eu am făcut Uber timp de două-trei luni. Nu mai fac, pentru că am realizat că nu merită, sunt tot felul de condiţii care nu îmi convin. Acum lucrez în asigurări, am un birou de mediere, joc teatru. Lucram câteva ore seara, când aveam timp, şi cam atât”, a povestit Americanu’. Însă, hotelierii din Bucovina au fost surprinși că vin turiști străini, însoțiți de ghidul Emil Mitrache.

Dragoș Moștenescu a plecat definitiv din țară, iar actriţa Mariana Dănescu nu mai apare la televizor

Costel Jurcă a plecat din țară

Costel Jurcă, alias Dragoș Moștenescu (54 de ani), a fost unul dintre cele mai carismatice personaje din ”La bloc”. După ce serialul s-a sfârșit, nu a mai găsit oportunități profesionale la fel de atractive.

Simpaticul actor a luat o decizie foarte grea, a plecat definitiv din țară. La 51 de ani, actorul a luat viața de la capăt în Anglia, o țară complet străină, alături de soție și cei trei copii ai săi. A vândut tot ce avea și dus a fost.

„Divertismentul din țară se bazează foarte mult pe muzică. Iar în România și-au făcut apariția curente noi, cu tente turco-balcanice. Pe mine unul nu mă pasionează foarte mult. Iar în partea de comedie, lucrurile sunt foarte subțiri, iar cele de la televizor sunt și mai subțiri decât cele de pe scenă care cât de cât mai există.

Umorul s-a calat pe prost, pe bețiv, pe idiot, șchiop, pe orb și pe chestiunea că scoatem umorul din handicap. În oricare loc din lume nu e permis și nu e OK. De asemenea facem haz pe statutul de prost plătit al românului, ceea ce iarăși nu OK”, a explicat Dragoș Moștenescu, pentru ziarulromanesc.net.

Actorul susținea spectacole de comedie la Leicester Square Theatre. „Momentan am găsit o piață de comedie foarte bine definită, sunt undeva la 150-200 de cluburi de comedie numai în Londra. Am intrat și am făcut câte 5-7 minute , iar acum am ajuns la 10-15 minute. Sunt o figură cunoscută în țară, dar aici, cu tot backgroundul meu, nu mă știe lumea. Dar am trecut de această etapă și pot spune că, în trei luni de zile, am luat trei premii (n. red. la stand-up) la trei concursuri de începători, ca să zic așa”, a mai declarat actorul pentru sursa citată.

Actorul Tudorel Filimon (68 de ani), cunoscut pentru rolul lui „Nea Popa” a dat faliment

Nea Popa a dat faliment

Actorul Tudorel Filimon (68 de ani), cunoscut pentru rolul lui „Nea Popa” din serialul ”La bloc!, a dat faliment. Pe lângă problemele de sănătate specifice vârstei, actorul s-a confruntat şi cu lovituri cumplite de ordin financiar.

A pierdut agoniseala de o viaţă din cauza unui împrumut în valoare de 30.000 de euro pe care l-au contractat de la o societate de tip IFN (Instituţie Financiară Nebancară). Actorul nu şi-a mai permis să achite dobânda astronomică şi a pierdut vila din zona Andronache, două terenuri și mașina. Cu mari eforturi, actorul şi soţia lui au reuşit să-şi cumpere un apartament micuţ.

Lili și-a pierdut sora geamănă

Actriţa Mariana Dănescu (53 de ani), a fost Lili în serial. Mai joacă în diverse proiecte, dar a trecut printr-o dramă personală pe care foarte puţine persoane au ştiut-o. În 2013, chiar în postul Crăciunului, sora ei geamănă a murit din cauza cancerului.

Lili Jurcă nu mai apare la televizor, dar Mariana Dănescu este încă o actriţă de comedie foarte apreciată.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre