Simona Ionescu / Redactor Șef

Actorul Marius Manole s-a jucat de-a sinuciderea. Ce metodă credeți că a ales!

Actorul Marius Manole s-a jucat de-a sinuciderea. Ce metodă credeți că a ales!
Mulți l-au cunoscut pe actorul Marius Manole după ce a câștigat la emisiunea ”Uite cine dansează” și pentru că este prezent la protestele din Piața Victoriei. Însă, actorul a avut și perioade grele, a fost flămând și la un un pas de sinucidere.

Puțini ştiu că actorul Marius Manole este un răsfăţat al premiilor, fiind decorat chiar şi de preşedintele Klaus Iohannis. Pe 5 mai 2016 el a primit Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria D – “Arta spectacolului”, pentru ”implicarea deosebită în promovarea teatrului şi cinematografiei româneşti”.

Marius Manole, de ce s-a făcut actor

Marius Manole a împlinit 42 de ani, pe 4 octombrie. S-a născut la Iași, și-a avut o copilărie fericită alături de părinții care i-au îngăduit orice prostioară, chiar dacă îl mai ciufuleau pentru năzdrăvăniile mai grave. În fapt, copilăria i-a fost o continuă joacă împreună cu băieții din bloc și din cartier și, pe lângă nevinovatele jocuri „Rațele și vânătorii”, „Șapte pietre”, „Flori, fete, filme sau băieți”, „Prinsa”, „Ascunsa”, „Pătrățica”. Era căpetenia răutăților la bloc, de la scrisul pe uși cu lumânarea (adică pe ușa albă de la bloc scriau cu fum negru tot felul de baliverne), până la aruncatul cu gogoșari, dacă trecea cineva prin fața blocului, și chiar până la faptul de a o tunde pe mamă-sa, cu foarfeca, în somn.

O parte din vacanțe și le-a petrecut la bunica din Popreaca (un sat aproape de Iași), unde stătea toată ziua cu noroiul pe degete, mergând câteodată la câmp, la prășit, și mâncând la prânz ce mâncau ai lui: mămăligă cu ceva.

Marius Manole a jucat teatru din liceu

Își dorea să devină actor încă din clasa I. Atât de concentrat a fost pe acest gând, încât, la liceu, fiindcă nu se ducea la ore, era să fie exmatriculat deoarece stătea până la 4 dimineața discutând despre teatru și despre poezii. Ba chiar, prin clasa a XI-a, a mers la Teatrul Național din Iași și i-a spus portarului că el vrea să fie actor. Portarul n-a știut ce să-i răspundă, însă pe acolo tocmai trecea regizoarea Eliza Boieru, l-a pus să recite o poezie, i-a plăcut și l-a distribuit în primul spectacol la Teatrul Național „Nu sunt turnul Eiffel”.

Așa că, până să ajungă la facultate, Marius Manole jucase deja în cinci-șase spectacole la Teatrul Național din Iași. Dă la facultate după liceu, intră printre ultimii, însă își convinge repede profesorii de „aluatul bun” care era și de netăgăduitul său talent. După facultate nu se angajează la Iași, merge la Reșița, dar nu-i convine acolo, ajunge la Brăila și apoi la București, unde Radu Apostol îi dă rolul din „Drept ca o linie”. Așa a început totul!

Marius Manole joacă de la egal la egal cu cei mai mari actori

Un alt pas care i-a adus succes în carieră, fiind imediat remarcat de publicul larg, a fost rolul jucat într-un serial de televiziune. În anul 2006, scenaristul și regizorul Andy Lupu, fost jurnalist la Evenimentul zilei, l-a ales pentru rolul principal în serialul „Martor fără voie”.  Era un film polițist din care nu lipseau evenimente paranormale, ceva ce nu se mai făcuse și a scos în evidență jocul excepțional al tânărului actor de atunci Marius Manole.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre