Simona Ionescu / Redactor Șef

Anthony Hopkins, fiul brutarului, ajuns vedetă la Hollywood. Are două Oscaruri

Anthony Hopkins, fiul brutarului, ajuns vedetă la Hollywood. Are două Oscaruri
Actorul galez Sir Anthony Hopkins a devenit cel mai în vârstă actor care a câștigat un premiu Oscar. Nu se aștepta să îl ia la 83 de ani. Fiul unui brutar de provincie voia să devină pianist celebru, dar a ajuns vedetă la Hollywood.

Actorul galez Sir Anthony Hopkins a primit premiul Oscar pentru rolul din cel mai recent film al său, „The Father”. Interpretează rolul unui vârstnic bolnav de demență. Nu a fost prezent la ceremonie, dar a dansat de bucurie, cu Salma Hayek.

Anthony Hopkins, fiul brutarului, ajuns vedetă la Hollywood

Anthony Hopkins se comportă ca orice pensionar la 83 de ani. Se plimbă prin parc, poposește pe câte o bancă, se bucură de primăvară.

Anthony Hopkins se comportă ca orice pensionar la 83 de ani. Se plimbă prin parc, poposește pe câte o bancă, se bucură de primăvară
Anthony Hopkins a fost cuprins e melancolie

S-a născut în familia unui brutar de provincie, în Wells, Regatul Unit. Nu i-a plăcut școala și a fost nevoit să se mute de la o școală, la alta. În loc să învețe, mergea la cinema. De fapt, și-ar fi dorit să ajungă un pianist celebru.

Este în lumina reflectoarelor de la 18 de ani, iar la 20 de ani a avut șansa să fie remarcat de marele actor Lawrence Olivier. Acesta l-a invitat să joace la Londra, la Teatrul Național. A început să joace și în filme, dar fără mare succes. Din nou intervine destinul. Era dublura lui Lawrence Olivier în piesa ”Dansul morții”, dar celebrul actor se îmbolnăvește. Acest rol i-a adus apoi numeroase alte roluri.

Anthony Hopkins, patima pentru alcool

În sfârșit, Anthony Hopkins s-a trezit promovat ca „noul Olivier”. În această explozie de adulație a obținut rolul prințului Richard Inimă de Leu, în versiunea filmului din 1968.

Succesul  era umbrit de firea lui încăpățânată și de patima pentru alcool. Avea deja 38 de ani și nu realizase ceva memorabil.

După ce s-a trezit într-o cameră de hotel din Phoenix în 1975 și nu și-a mai putut aminti cum a ajuns acolo, Hopkins a decis să schimbe. „Am dus o viață destul de autodistructivă timp de câteva decenii. Abia după ce mi-am pus demonii în spate, am putut să mă bucur din plin de actorie”, a spus Anthony Hopkins.

Abia după ce a renunțat la alcool, cariera sa a câștigat avânt. A jucat în mai multe filme. Totuși, recunoașterea mult așteptată a venit abia în 1991, la 54 de ani, o dată cu rolul Hannibal Lecter, oribilului și genialul criminal în serie din ”Tăcerea mieilor”.

Hopkins și-a reînviat celebrul portret al lui Hannibal Lecter în ”Hannibal” (2001) și Red Dragon (2002). În 2005, a jucat ca un matematician strălucit afectat de boli mintale în ”Proof” și ca un motociclist din Noua Zeelandă în The World’s Fastest Indian. Hopkins a apărut în mai multe filme cu buget mare, înrădăcinate în mitologie. Ulterior roluri de film și televiziune.

Recunoașterea mult așteptată a venit abia în 1991, la 54 de ani, o dată cu rolul Hannibal Lecter, oribilului și genialul criminal în serie din ”Tăcerea mieilor”

Anthony Hopkins nu a vorbit cu fiica lui peste 20 de ani

Anthony Hopkins are o fată, în vârstă de 50 de ani, din prima căsătorie cu Petronella Barker, de care a divorţat când copila avea doar patru ani. Abigail Harrison este, la rândul ei, actriţă şi regizor de teatru. Este singurul său copil și, totuși, cei doi nu și-au vorbit 20 de ani.

Anthony Hopkins locuieşte în Malibu, California, cu cea de-a treia soţie, Stella Arroyave, în vârstă de 64 de ani, despre care a spus că l-a „domolit“.
Anthony Hopkins a fost înnobilat în 1993 de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii pentru servicii deosebite aduse artei dramatice. Din 2003, are o stea pe Walk of Fame din Hollywood. Foto: Facebook


Peter O’Toole a trăit după propriile reguli. A preferat băutura în locul femeilor

Paul Newman, actorul cu cei mai frumoși ochi albaștri. O poveste de dragoste de la Hollywood

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre