Simona Ionescu / Redactor Șef

Au trecut 20 de ani, dar Fran Fine din „Dădaca” rămâne un reper în modă. Iată motivul

Au trecut 20 de ani, dar Fran Fine din „Dădaca” rămâne un reper în modă. Iată motivul
Cu stilul său strident și ținutele sale kitsch, dădaca Fran Fine s-a impus de-a lungul anilor ca un reper în modă. iar acum ținutele ei, la 20 de ani de la apariția serialului, sunt în continuare o referință.

„Dădaca” a fost un sitcom de referință al anilor 1990, având-o ca protagonistă pe Fran Fine (Fran Drescher), o femeie de treizeci și ceva de ani din Queens, care își caută un loc de muncă și decide să meargă din ușă în ușă în inima Manhattanului pentru a vinde produse de înfrumusețare. Apoi îl întâlnește pe Maxwell Sheffield, un bogat producător de teatru muzical, care îi oferă postul de bonă pentru cei trei copii ai săi, Margaret, Brighton și Grace.

De aici povestea evoluează, de-a lungul mai multor sezoane, până când cei doi, angajatorul și dădaca, devin un cuplu și părinții propriului copil.

Fran Fine din „Dădaca”, un reper în modă

După mai bine de douăzeci de ani de la apariția serialului, stilul New Yorker inspiră încă enorm. În 2022, tendințele anilor 1990 și 2000 revin în forță mai mult ca niciodată, datorită unor branduri precum Blumarine, Diesel, dar și a fetelor aflate în lumina reflectoarelor, printre care Bella Hadid, Hailey Bieber și Rihanna, care readuc la modă aceste două decenii.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fran Fine Fashion (@whatfranwore)

Un alt element este nebunia de pe rețelele de socializare, care vede cum înfloresc pe zi ce trece sute de conturi de Instagram dedicate serialelor vintage preferate. Unul dintre ele este dedicat coafurii obraznice, ținutelor colorate și râsului strident al dădacei Fran Fine. Se numește @whatfranwore și este condus de Shan Brown, care trece în revistă toate aparițiile celei mai cool bone din Upper East Side, precum și ale celorlalte personaje din serial.

Țiunte recompensate cu un Emmy

Marc Jacobs, Azzedine Alaïa, Moschino, Courrèges, Jean Paul Gaultier… În total, sute de fotografii dovedesc că domnișoara Fine, interpretată de Fran Drescher, este într-adevăr regina modei din anii 1990, datorită stilistei Brenda Cooper, câștigătoare a unui premiu Emmy pentru cel mai bun costum, cu acest serial,  scrie Vogue.fr.

Fanii serialului  nu vor uita celebrul costum trompe l’oeil din cărămiziu purtat de dădacă, combinația ultra-kitsch de pulover cu guler înalt și rochie de epocă, dar și puloverul pufost cu pietre prețioase purtat de neuitata bunicuță Yeta.

La SAG Awards, actrița a ținut un discurs despre, printre altele, durabilitatea la Hollywood. Deși părea nelalocul ei în stilul colorat al lui Fran Fine, actrița, acum în vârstă de 64 de ani a făcut furori într-o rochie neagră lungă, semnată Reem Acra. Fran Fine rămâne cea mai bună imagine a modei din anii 1990, și o sursă de inspirație pentru aparițiile colegelor de breaslă pe covorul roșu.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre