Simona Ionescu / Redactor Șef

Iubire dincolo de lege. Cascadorul Szobi Cseh și-a furat a doua soție când era minoră, iar el însurat

Iubire dincolo de lege. Cascadorul Szobi Cseh și-a furat a doua soție când era minoră, iar el însurat
Sbozi Cseh, întruchiparea bărbăției și a curajului. A jucat în peste 150 de filme și toată România a fost fascinată de ceea ce putea să facă fără nici un pic de frică. Dar a fost și un mare cuceritor. Cine a fost marea iubire a fantasticului cascador Szobi Cseh.

Toată viața Szobi Cseh a alergat după adrenalină. Și în meserie, dovedind că a meritat titulatura de cel mai bun cascador al României, dar și în viața personală. A fost un Don Juan, a iubit cu patimă, dar totul s-a schimbat atunci când și-a cunoscut a doua soție.

Avea farmecul său deosebit și reușea să intre imediat în inima unei femei. Cel mai bun cascador al României era fascinat de doamne și recunoștea că știe să le pună în valoare  și să le „cultive ca pe o plantă”. Pentru că în „relația cu femeile, am avut niște simțuri în plus. Și ele au apreciat mereu asta”. Dar când și-a întâlnit marea iubire, actorul și cascadorul Szobi Cseh a simțit că trăiește cu adevărat.

Cuceritorul Szobi Cseh

Prima soție a fost actrița Ioana Bulcă

N-a făcut niciodată parte din categoria bărbaților „care-și urmăresc propria plăcere”, considerând că aceștia sunt doar „imbecili”. A vrut să facă o femeie fericită și asta a reușit și cu prima sa soție, actrița Ioana Bulcă, o frumusețe autohtonă. Pe Ioana, fostul Buză de Iepure din filmele cu Mărgelatu a cunoscut-o la filmările pentru „Mihai Viteazu” în 1971.

Actrița Ioana Bulcă, prima soție a cascadorului Szobi Cseh

Cascadorul a povestit la un moment dat că „m-am dus vreo 60 de minute la ea și a durat șase ani ca să scap”. Dar pentru că ambii actori erau în mare vogă atunci, „din șase ani cât am fost căsătoriți, am stat doar vreo trei împreună”. În rest, cei doi actori filmau, fiecare într-o altă locație.

Simona Cseh, singura lui mare iubire

Dar dragostea „teribilă, îngrozitoare, posedantă”, i-a dăruit-o celei de-a doua soții, Simona Cseh, singura femeie pe care cascadorul a spus că a iubit-o cu adevărat. Ea a fost oglinda lui, prin care se ridica sau cobora, femeia care i-a dat „măsura”. A cunoscut-o pe Simona, mai mică cu 13 ani decât el, când era căsătorit cu Ioana. A văzut-o pur și simplu când trecea pe lângă liceul Dante Alighieri și „mi s-a părut cea mai frumoasă de pe pământ”. În acel moment a înțeles că fără ea nu va mai putea să trăiască.

O ladă de la aprozare pe post de noptieră

A venit și a doua zi să o vadă, iar în a treia zi a făcut gestul final: a furat-o. N-a înțeles mult timp cum i-au dat-o părinții ei și „după vreo doi ani am reușit să divorțez și a doua zi m-am căsătorit cu ea”. La început s-au mutat într-o garsonieră, unde aveau doar linoleum pe jos și a luat o ladă de la aprozar, pe care o foloseau pe post de noptieră, și o plapumă. Nu aveau nevoie de altceva, pentru că iubirea enormă însemna totul…

Simona, singura mare iubire a cascadorului Szobi Cseh

„Era îngrozitor să stai acasă cu doi copii, fără să știi dacă ți se mai întoarce sau nu bărbatul”

„Mi-a făcut și doi băieți foarte frumoși. A fost o iubire foarte mare între noi, o pasiune nebună, deși eu i-am cam distrus nervii și viața. Plecam des în străinătate, eram prea orgolios. Nu ascultam de nimeni și ea n-avea ce să-mi facă. Era îngrozitor să stai acasă cu doi copii, fără să știi dacă ți se mai întoarce sau nu bărbatul.”, a povestit în trecut cascadorul. Dar dragostea a durat 38 de ani, până când viața i-a despărțit.

„Mi-era rușine să stau de vorbă cu Dumnezeu”

Cascadorul a fost diagnosticat de trei ori cu cancer. A luptat din răsputeri și de două ori a învins moartea. N-a putut și a treia oară. ”Mamă, atunci am avut un șoc! Am simțit de două ori, că mă duc. Mi-era rușine să stau de vorbă cu Dumnezeu, să mă rog, pentru că am făcut atâtea tâmpenii. Poate trebuia să cedez”, a declarat cascadorul, pentru ”Destine ca-n filme”, la TVR. Pe 1 august 2014 a plecat pe ultimul drum purtând în suflet un mare regret. Nora sa era însărcinată, iar el nu își va vedea nepoțica.

El a fost cel mai mare cascador al României

A fost însă bunic de nepoți, de la ambii fii, Alex și Arpad. Soția și copiii au stat lângă el până în ultima clipă. 12 zile non-stop și nu s-au așteptat la un asemenea deznodământ. „A murit suferind, însă nu a fost singur nicio clipă”, a spus Simona în acele momente.

„Buză de iepure” își doarme somnul de veci la Cimitirul Bellu din Capitală, unde a fost înmormântat cu onoruri militare. El a fost decorat cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre