Corina Chiriac s-a născut într-o familie frumoasă, de muzicieni, iar la 21 de ani era cunoscută în toată țara, de la televizorul alb-negru. A fost doar începutul unei cariere de excepție. Și-a scris memoriile și a făcut ”inventarul” amintirilor.
Corina Chiriac a făcut curățenie în casă. Ce a făcut cu amintirile ei
Corina Chiriac este una dintre cele mai îndrăgite artiste de la noi. Și asta de peste 50 de ani cât a fost pe scenă. S-a născut într-o familie frumoasă, de muzicieni, pe 26 octombrie 1949, de Sf. Dumitru. Așadar, va împlini curând 72 de ani. O iubesc românii de pretutindeni. Avea 21 de ani când a devenit cunoscută în toată țara, de la televizorul alb-negru.
Multe dintre melodiile cântate de Corina Chiriac au ajuns șlagăre imediat după lansare și se fredonează și azi. ”Opriți timpul!”, „Strada Speranței”, „Inima ta” sau „Mama, doar mama”, sunt doar câteva din melodiile care ne încântă și azi.
Pe scenă a fost mereu strălucitoare, cu o ținută impecabilă, de mare vedetă. Cele mai frumoase dintre rochiile purtate pe diverse scene au ajuns acum piese de muzeu.
Corina Chiriac a donat joi, 16 septembrie, peste 300 de obiecte personale Muzeului Național de Istorie a României. Trofeele de la Cerbul de Aur și Steaua fără nume, cele mai frumoase rochii, instrumente musicale. Plus, discuri de vinil cu dedicații, medalii, carnetele de artist și chiar pașapoartele. Vor putea fi văzute de către fanii ei, luna viitoare când va fi organzată o expoziție. O parte din expoznate sunt documente ale familiei sale.
A donat Steaua fără nume și Cerbul de Aur 1971
Cele mai importante amintiri din viața sa de artist au fost donate de Corina Chiriac Muzeului Național de Istorie a României. ”M-am gândit că aceste documente merită să fie văzute, în viitor, de mai multe generații. Poate vor dori să vadă cum arăta trofeul Cerbul de aur în 1971. În spatele meu este o rochie de paiete argintie. Vă spun așa, la ureche, să nu ne audă nimeni, uitasem cât eram de slabă. O rochie foarte frumoasă, pe care am purtat-o la multe festivaluri și concerte.
Aici, în spate, aveți un trofeu care are o stea și o cheia sol. Este primul trofeu oficial pe care l-am obținut la concursul televizat Steaua fără nume. Aici aveți Trofeul Cerbul de aur, ediția 1969 -1971. Este un atestat de liber profesionist, din anii 70, mai precis 72. Se obținea în urma unui concurs cu juriu”, a explicat draga noastră artistă.
A donat și bluza de la botezul ei
Printre obiectele donate se află și haine vechi de peste șapte decenii. ”Bluzița asta este de la botezul meu, a păstrat-o mama. E din noiembrie 1949. S-au păstrat 3 piese, le-a păstrat mama. Au fost superb restaurate de către echipa muzeului. Aici am un carnet internațional de conducere, când m-am întors din SUA. Cred că este unic. Nici nu știu dacă se mai eliberează cu poză. Am un bilet de avion din anii 70, care arăta ca un carnet de cecuri. Am păstrat câteva bucăți și le-am donat muzeului.
Colecția donată mai cuprinde discuri de vinil cu autografe, instrumente muzicale vechi,diplome, medalii, legitimații de artist”, a spus Corina Chiriac. O altă parte importantă a colecției vine de la familia artistei.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook