Simona Ionescu / Redactor Șef

Dramă de nedescris. Ion Dolănescu s-a răzbunat crunt pe Maria Ciobanu și s-a folosit de fiul lor pentru un plan diabolic

Dramă de nedescris. Ion Dolănescu s-a răzbunat crunt pe Maria Ciobanu și s-a folosit de fiul lor pentru un plan diabolic
Cea mai mare dramă pe care a trăit-o îndrăgita interpretă de muzică populară Maria Ciobanu a fost legată de faptul că nu și-a putut vedea ani de zile propriul fiu, rodul căsniciei sale cu renumitul artist Ion Dolănescu.

Maria Ciobanu a suferit timp de 25 de ani pentru că nu a putut fi alături de Ionuț, băiatul care s-a născut din iubirea cu marele Ion Dolănescu. Într-un interviu pentru Antena Stars, Maria Ciobanu a mărturisit ce calvar a îndurat pentru că a stat departe atâția ani de unicul fiu.

Maria Ciobanu a fost căsătorită cu Ion Dolănescu, însă mariajul lor s-a sfârșit după patru ani. Dragostea pătimașă care i-a unit s-a transformat pe loc într-o ură de nedescris. Separarea celor doi îndrăgiți cântăreți de muzică populară a avut loc când fiul lor, Ionuț, nu împlinise doi ani. Din păcate, în urma divorțului Ion Dolănescu a câștigat custodia băiatului și a făcut tot posibilul ca acesta să nu aibă nicio legătură cu mama sa.

Drama Mariei Ciobanu: Ionuț a știu că mama sa l-a abandonat

Maria Ciobanu a povestit cum nu și-a mai putut vedea copilul timp de 25 de ani, deoarece fostul ei soț i-a interzis acest lucru. Mai mult decât atât, drama a fost amplificată și de poveștile pe care Ion Dolănescu i le-a spus fiului său despre cea care i-a dat viață. Încă de mic, Ionuț Dolănescu a știu că mama sa l-a abandonat. Din această cauză, băiatul a ajuns să nu-și dorească s-o vadă vreodată.

„25 de ani am suferit după Ionuț. Nu m-a lăsat Dolănescu să îl văd. Mă duceam la școală, vorbeam cu diriginta să îl văd pe ascuns și soacra mea mi-l mai aducea din când în când. Mă gândeam că Dumnezeu va face dreptate până la urmă. La toate mănăstirile mă rugăm: “Să nu-mi iei, Doamne, zilele până când băiatul meu nu află adevărul și nu-mi spune sărut mâna”, a povestit recent Maria Ciobanu.

Artista și Ion Dolănescu au făcut nuntă mare în anul 1971, deși nu au fost niciodată căsătoriți la Starea Civilă. După patru ani însă s-au separat, iar copilul lor a fost crescut de Ion Dolănescu.

Legendara Maria Ciobanu

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Maria Ciobanu, la 29 noiembrie 2002, Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”. Tot el i-a conferit, la 7 februarie 2004, și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

În data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie care a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia, a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a Regelui Mihai I al României, decorație înmânată de Principesa Moștenitoare Margareta a României. După eveniment a urmat un dineu în Sufrageria de Stat a Castelului Peleș. Printre personalitățile care au mai fost decorate s-au aflat Draga Olteanu-Matei și Stelian Tănase, președintele-director general al Televiziunii Române, care au primit Ordinul Coroana României în grad de Ofițer, și interpreta de muzică populară Sofia Vicoveanca.

Sursa: Wikipedia

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre