Fiul lui Cătălin Crișan poartă un nume inventat de cântăreț. Povestea e fascinantă
![Fiul lui Cătălin Crișan poartă un nume inventat de cântăreț. Povestea e fascinantă](https://retetesivedete.ro/wp-content/uploads/2025/02/catalin-crisan-121.jpg)
Și-a dorit ca fiul său să aibă un nume deosebit și pentru că nici unul nu-i plăcea, l-a inventat. Cătălin Crișan a povestit cum a ajuns băiatul să fie botezat Raris.
Cătălin Crișan spune că atunci când a devenit tată, și-a amintit de cuvintele unui filozof american. Specialistul recomanda părinților să le dea copiilor nume „care nu aibă ă-uri și î-uri”. Și dacă e băiat, „să aibă o tentă masculină”. Așa că artistul a inventat nume pentru băiatul său.
„Daria are acum 24 de ani și, atunci când m-am gândit la numele ei, erau foarte puține nume Daria în România. Ulterior, mai mulți oameni mi-au spus că au dat numele fetelor lor după numele fetei mele. La băiat e mai complicat puțin, pentru că îl cheamă Raris, un nume inventat de mine.
De ce i-am spus Raris? Un filozof american spunea acum 50 de ani că, atunci când ai copii, cel mai bine este să le dai nume care să întrunească anumite elemente: să nu aibă „ă“-uri și „î“-uri, să fie scurte, să fie atipice și, dacă e băiat, să fie un nume cu tentă masculină și atunci i-am zis Raris”, a povestit Cătălin Crișan pentru Adevărul.
Numele fetiței sale, a mai spus artistul glumind, l-a salvat de la o amendă de circulație. Pentru că polițistul i-a spus că „a conceput primul copil pe muzica mea”.
„Și tot legat de nume, m-a oprit un polițist acum vreo câteva săptămâni. El a zis că am trecut pe galben, eu am zis că era verde, dar nu mai contează. Și mi-a zis că nu poate să-mi dea amendă pentru că a conceput primul copil pe muzica mea și i-a pus fetiței numele Daria.
Vă dați seama că mă omoară nevasta dacă află că v-am amendat, mi-a spus el. Și așa eu m-am ales doar cu un avertisment”, a precizat unul dintre cei mai iubiți cântăreți ai României.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook