Simona Ionescu / Redactor Șef

Florin Piersic, destăinuiri rare despre iubire și femeile vieții sale. Maestrul dezvăluie secretul dragostei

Florin Piersic, destăinuiri rare despre iubire și femeile vieții sale. Maestrul dezvăluie secretul dragostei
I-au plăcut femeile și a recunoscut asta cu sufletul deschis, asumat, ca un bărbat adevărat. Și pe toate le-a cerut în căsătorie, dându-le importanța cuvenită. Să învățăm lecția iubirii de la Florin Piersic.

Dintotdeauna, Florin Piersic a considerat că oamenii sunt făcuți din iubire și trăiesc pentru a da iubire. Dar pentru ca un bărbat să poată iubi o femeie cu toată ființa ta, trebuie mai întâi de toate, să învețe să iubească.

„A spune și a crede că iubirea înseamnă neapărat și un final, ei bine, nimic mai fals”

„Iubirea poate să umfle pânzele speranţei, dar singură nu poate niciodată să ducă corabia la mal”, a mărturisit cu ceva timp în urmă Florin Piersic. De ce bărbații iubesc femeile? E o întrebare la care nimeni nu a reușit până acum să dea un răspuns. În viziunea marelui actor „răspunsul îl află fiecare în fericirea, sau în ceea ce crede el că este fericirea sa împărtășită”.

Dar, atenționează maestrul, „a spune și a crede că iubirea înseamnă neapărat și un final, ei bine, nimic mai fals, pentru că o poveste căreia îi prevezi sfârșitul, fie el și frumos, nu mai este iubire, își pierde sensul, imediat vecin cu veșnicia”.

„Iubirea pentru femeile vieții mele nu se poate pune într-o ecuație”

Florin Piersic ne învață lecția iubirii

Toată viața „nemuritorilor obișnuiți”, se învârte în jurul femeii, spune atât de frumos Florin Piersic. O „viață de sentimente, străjuită de oglinzi ce poartă nume diferite, dar reflectă aceeași imagine parfumată”: femeia. Pentru artist, mama este „cuibul cald de povești și devotament până la sacrificiu”.

La rândul lor, surorile „dau înțeles câmpului cu flori colorate”, iar soția sau soțiile sunt „cele care rotunjesc cercul iubirii”. „Iubirea pentru femeile vieții mele nu se poate pune într-o ecuație, în algebră sau în formule chimice și, de ce nu, care țin de știința mersului, a călătoriei stelelor”, a mărturisit Florin Piersic într-un editorial scris pentru Revista Tango, în urmă cu mulți ani.

„Să învățăm să iubim, pur și simplu”

Sfatul celui mai iubit român pentru bărbați este să știe că vor fi „iubiți și răsplătiți” dacă vor iubi și vor ști să dăruiască, „fără a cere decât tinerețea veșnică a unui surâs cu care ești întâmpinat, atunci când te întorci la ceas de seară din marile călătorii”.

Să iubești o femeie nu e deloc simplu, iar până a ajunge la un sentiment atât de complex, „trebuie să învățăm să iubim, pur și simplu”. Sfatul lui Florin Piersic pentru contemporani este să caute „cartea tehnică a iubirii, de folosință unică. (…) acum este o mare nevoie de conținutul ei și de „iarna“ filelor albe…”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre