Simona Ionescu / Redactor Șef

Gina Patrichi, la fel de frumoasă îmbrăcată în rochie de regină și în piață

Gina Patrichi, la fel de frumoasă îmbrăcată în rochie de regină și în piață
Gina Patrichi a fost una dintre cele mai talentate actrițe din Generația de Aur. Era la fel de frumoasă îmbrăcată în rochie de regină, dar și în piață. Privea lumea cu doi ochi mari, albaștri.

Gina Patrichi are o poveste de viață ca în povești. A fost ca Cenușăreasa. Și-a pierdut pantoful, dar așa a găsit iubirea vieții ei.

Gina Patrichi, la fel de frumoasă îmbrăcată în rochie de regină și în piață

Gina Patrichi a fost o actriță distinsă și talentată, iar românii au iubit-o pentru profesionalismul ei. Un talent rar, o actriță complexă care a dat viață unor personaje memorabile în teatru, film și televiziune.

Cei care au avut privilegiul să o întâlnească au spus că era la fel de frumoasă pe scenă, îmbrăcată în rochie de regină, sau în piață, îmbrăcată în jeansi și tricou.

Nu a refuzat nici un rol. A trecut cu uşurinţă de la tragedie la comedie, de la roluri de subretă, la cele de dramă. Aparent fără dificultate, a trecut de la personaje puternice, la cele romantice, de la vampa Wanda, la timida şi generoasa Gena din ”Titanic Vals”.

Gina Patrichi era la fel de frumoasă pe scenă, îmbrăcată în rochie de regină, sau în piață, îmbrăcată în jeansi și tricou

În 1964, a fost invitată să se alăture colectivului Teatrului Bulandra din București, condus de regizorul, actorul și scenograful de mare valoare Liviu Ciulei. Aici a jucat marile sale roluri. În film a debutat remarcabil, alături de Victor Rebengiuc, cu rolul Rozei Ianoși din filmul ”Pădurea spânzuraților”, al lui Liviu Ciulei (1964).

Tragediană prin vocaţie datorită forței de interpretare, vocii ei speciale și inteligenței, Gina Patrichi a interpretat cu aceeași pasiune şi roluri pentru teatru radiofonic, participând, de asemenea, la spectacole de muzică și poezie.

Gina Patrichi, poveste de dragoste ca în Cenușăreasa

Actrița și-a întâlnit marea iubire ca în Cenușăreasa.  Povestea a început la Galați, într-o seară de septembrie. Gina Patrichi, tânără, frumoasă, se afla la un bâlci improvizat, cu o tiribombă cu lanțuri și o roată uriașă.

Actrița s-a urcat în roată și în vârtejul amețitor i-a zburat un pantof care a căzut chiar lângă tânărul avocat Victor Anagnoste. Actorul Ștefan Bănică Senior, fost coleg de facultate al Ginei și coleg de teatru, a vrut să-i recupereze pantoful. Dar Victor Anagnoste a spus că vrea să i-l înapoieze personal și s-o cunoască pe ”Cenușăreasa” acelei seri. Actrița i-a prezentat scuze pentru incident și l-a invitat pe avocat la teatru.

Actrița Gina Patrichi și-a întâlnit marea iubire ca în Cenușăreasa

Dragostea dintre cei doi a început cu o poveste pe care Gina Patrichi i-a spus-o chiar viitorului soţ, Victor Anagnoste. „Cunosc o poveste despre flori. Într-o dimineaţă, un boboc de trandafir răsări lângă un boboc de trandafiriţă. S-au uitat îndelung unul la celălalt.

Soarele puternic le-a desfăcut petalele, transformându-i în două flori minuntate. Trandafirul i-a spus: «Viaţa noastră este scurtă. Te privesc şi sunt vrăjit de frumuseţea şi parfumul tău. Dă-mi o şansă să te iubesc!». «Bine – consimţi trandafiriţa – să chemăm o albină».“, scrie radioromaniacultural.ro.

Cei doi s-au căsătorit curând, iar în 1966 s-a născut fiica lor, Oana, cea care a povestit această întâlnire magică.

Victor Anagnoste i-a supraviețuit marii actrițe.  Pe 18 martie 1994, Gina Patrichi a fost răpusă de cancer, iar soțul ei a decedat în 2011, la 82 de ani.


De ce s-a retras din teatru Carmen Galin. A fost comparată cu Greta Garbo

Chuck Norris, ”bătăuș” în filme, a avut o viață cu multe încercări

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre