Simona Ionescu / Redactor Șef

Gregory Peck a jucat cu cele mai mari staruri ale Hollywood

Gregory Peck a jucat cu cele mai mari staruri ale Hollywood
Un rol monumental în ”Să ucizi o pasăre cântătoare”. De altfel, Gregory Pack a primit un Premiu Oscar pentru interpretarea din acest film. A fost unul dintre cei mai celebri actori americani. El a reprezentat omul corect pe marele ecran.

Gregory Peck a fost crescut de bunici, după ce părinții săi au divorțat. A studiat medicina, dar actoria l-a atras mai mult. A fost unul dintre cei mai celebri actori americani, frumos, deștept și corect.

Gregory Peck, celebru după 5 ani de actorie

Gregory Peck a avut o soartă nesperată.  Părinții lui au divorțat când el avea doar 6 ani și a fost nevoit să se mute cu bunica lui. Mai întâi, a lucrat ca șofer de camion. Totuși, a urmat cursurile de la Berkeley, unde a început să joace pentru prima dată. Se mută New York, unde a studiat medicina, dar s-a înscris și la cursuri de actorie.

În primii 5 ani ai carierei sale, a fost nominalizat de patru ori la Premiile Oscar, ca cel mai bun actor. Însă, a câștigat mult râvnita statuetă abia la 36 de ani, în anul 1962, cu rolul Atticus Finch din filmul ”Să ucizi o pasăre cântătoare”.

Gregory Peck a câștigat mult râvnita statuetă abia în anul 1962, cu rolul Atticus Finch din filmul ”Să ucizi o pasăre cântătoare”

Este o ecranizare după un roman în care Atticus Finch (Gregory Peck), un avocat dintr-un orășel sudist american, apără un bărbat de culoare acuzat că ar fi violat o femeie ”albă”. Erau vremurile când încă oamenii  însă mai erau linșați.

Actorul a jucat alături de cele mai mari staruri ale Hollywood-ului. Printre aceștia, se numără Audrey Hepburn, Ava Gardner, Anthony Quinn. „A arătat simplitatea unui mare om și măreția unui om simplu”, a spus despre el Audrey Hepburn. Pentru marea actriță, Gregory Peck a reprezentat cel mai mare actor al timpurilor noastre.

La data de 12 iunie 2003, Gregory Peck a murit in somn suferind de bronhopneumonie

Gregory Peck, dincolo de ecran

Gregory Peck a avut o mare contribuție în industria filmului. A fost președinte fondator al Institutului de Film American (AFI), și președinte al Academiei de Știință și Artă a Filmului, între 1967 – 1970. În 1968, președintele Lyndon Johnson, i-a înmânat Medalia Libertății, cea mai înaltă distincție civilă din America.

În 1942 s-a căsătorit cu prima sa soție, Greta Kukkonen, cu care a avut 3 băieți, și de care a divorțat în 1954. În 1955 s-a căsătorit a doua oară, cu Veronique Passani, o reporteră pariziană, cu care a avut un băiat și o fată, amândoi actori.

La data de 12 iunie 2003 Gregory Peck a murit in somn suferind de bronhopneumonie. Are o stea pentru film, în partea de sud, aria 6100, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.


Bob Dylan, cântărețul cu un Premiu Oscar și un Nobel

Richard Gere, cel mai frumos bărbat în viață până la vâsta de 50 de ani. Acum are baston

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre