Simona Ionescu / Redactor Șef

Inteligența artificială l-a ajutat pe Val Kilmer să-și reia rolul în Top Gun: Maverick. Actorul traversează o transformare dramatică

Inteligența artificială l-a ajutat pe Val Kilmer să-și reia rolul în Top Gun: Maverick. Actorul traversează o transformare dramatică
Filmul Top Gun: Maverick a fost un succes de critică și de box-office de când a fost lansat, nu cu mult timp în urmă. Este o continuare a filmului Top Gun din 1986, în care Tom Cruise își reia rolul lui Pete „Maverick” Mitchell. Actorul Val Kilmer, care l-a interpretat pe iconicul Iceman în filmul original, își face, de asemenea, apariția - și a fost lăudat de critici și cinefilii deopotrivă. Nu ar fi putu juca fără ajutor cu inteligență artificială.

Există un motiv întemeiat pentru care apariția lui Val Kilmer în Maverick a fost primită cu atâta bucurie. Starul a avut probleme majore de sănătate, iar transformarea sa fizică a fost dramatică, frumușelul Iceman, care a făcut un rol superb în The Doors, a ajuns de nerecunoscut după ce a fost diagnosticat cu cancer la gât în 2015 și de atunci a fost supus chimioterapiei, radiațiilor și unei traheostomii. Tratamentele i-au afectat corzile vocale și i-au modificat permanent vocea.

Inteligența artificială l-a ajutat pe Kilmer să vorbească cu vocea sa inițială

Deși lucrurile s-au schimbat pentru Kilmer din 1986 încoace, producătorul Maverick, Jerry Bruckheimer, și scenaristul Christopher McQuarrie au fost hotărâți să creeze un moment care să onoreze cum se cuvine moștenirea Iceman. Inteligența artificială a făcut posibil ca Kilmer să vorbească cu vocea sa de dinainte de boală – prin intermediul învățării automate.

Folosind „înregistrări de arhivă ale vocii sale”, compania Sonantic a reușit să modeleze modul de a vorbi din trecut al lui Val Kilmer și l-a folosit în film, scrie MyModernMet.com.

„L-am sunat pe Val și i-am spus că vrem să ne întâlnim cu el pentru a apărea în film. Iar el a fost încântat, și-a amintit Bruckheimer la premiera filmului de la San Diego. Tom Cruise a spus că nu avea de gând să facă filmul fără el. Așa că faptul că a putut să o facă și că a lucrat cu noi la scenariu, să-l avem acolo și să facă parte din el a fost o zi foarte emoționantă când l-am filmat. Pentru că îți dorești să-i vezi din nou pe cei doi pe ecran, Iceman și Maverick luptându-se. Și asta este ceea ce iubesc cinematograful și publicul”.

Sute de piloți s-au inspirat din Top Gun pentru a alege așa o carieră

Fiul lui Val Kilmer, Jack, a împărtășit cât de mult a însemnat apariția lui Iceman pentru tatăl său. „Ei onorează moștenirea lui Iceman, iar el a fost foarte încântat de asta, a spus el. Sora mea, Mercedes, și cu mine am mers la San Diego la acea mare bază navală pentru filmările cu Tom Cruise și cu toată lumea. Și au fost sute de figuranți piloți adevărați care au venit la noi și ne-au spus că primul Top Gun i-a inspirat să se înroleze în Marină și în Forțele Aeriene. A fost unul dintre cele mai mândre momente de a fi american la care te poți gândi cu adevărat”.

Top Gun: Maverick este acum în cinematografe. Actorul Val Kilmer, care l-a interpretat pe iconicul Iceman în filmul original, are și el o scurtă apariție – lucru care a fost lăudat atât de critici, cât și de cinefili.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre