Cea mai „frumoasă frumusețe” din viața lui Marin Moraru a fost meseria pe care a ales-o „și căreia m-am dăruit”. Dacă simpla lui prezență pe scenă stârnea hohote de râs, acasă actorul râdea foarte greu. „Sunt foarte trist, lumea asta mă întristează”, a explicat actorul.
Marin Moraru: „Am plâns de multe ori”
Omul cu un har comic ieșit din comun, Marinuș Moraru plângea deseori la filme și nu s-a ferit să recunoască acest lucru. „Am plâns de multe ori, de exemplu, când am vizionat filmul Casa în care locuiesc, un film sovietic. (…)
Tot ce mi s-a întâmplat în viață, toate scenele, le reiau, le refac și le montez din nou, pentru mine e o muncă continuă”, a mărturisit celebrul actor invitat cu câțiva ani în urmă în emisiunea Profesioniștii.
,,Semăn cu tata, care era oltean din Strehaia, ca două picături de apă”
Născut în Giulești, pe strada Buții, din care mai există „doar o bucățică”, Marin Moraru și-a amintit cu nostalgie de casa copilăriei. Cea „așezată lângă Piața Grant”.
„Case de oameni gospodari, majoritatea CFR-iști, cu grădiniță, flori în curte, cu porcul de Crăciun, unii cu găini, cu școala alături. Am învățat la Vlaicu și am avut o mamă casnică și tata vopsitor de vagoane.
Semăn cu tata, care era oltean din Strehaia, ca două picături de apă”, s-a destăinuit actorul. Tatăl lui Marin Moraru a fugit de la țară la 14 ani din cauza sărăciei și s-a angajat la CFR să ducă o viață mai bună.
„Mă bucurau jocurile copilăriei și o trotinetă cu rulmenți”
Și datorită părintelui a învățat Marin Moraru să „schimbe macazul” la propriu, pentru că tatăl său l-a dat să învețe la Construcții Căi Ferate Întreținere Drumuri și Poduri.
„Am învățat să întrețin calea ferată. Știu să fac un macaz, dar n-am schimbat niciodată macazul”, s-a destăinuit Marin Moraru.
Actorul și-a amintit cu nostalgie de perioada copilăriei și de fericirea maximă: o „trotinetă cu rulmenți”. „Zdrăngănea, hârâia, pârâia. Era o improvizație care m-a făcut fericit. Să ai o trotinetă atunci, era o chestie”, a spus unul dintre cei mai iubiți actori ai României.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook