Simona Ionescu / Redactor Șef

Mărturii despre ultimele clipe de viață ale lui CV Tudor. Lidia a povestit ce s-a întâmplat în spital

Mărturii despre ultimele clipe de viață ale lui CV Tudor. Lidia a povestit ce s-a întâmplat în spital
 „Ultima oară când l-am văzut mișcându-se a fost când l-au ridicat ca să îi rupă tricoul si l-am văzut picând pe pat...”, a spus Lidia Vadim despre decesul tatălui său, într-o ediție emoționantă a emisiunii "În oglindă", difuzată sâmbătă seară, pe Kanal D2.

Lidia Vadim, fiica cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor, a relatat cu durere și tristețe detaliile despre momentul tragic al spitalizării tatălui său, înainte ca acesta să treacă în neființă.  Ea a descris modul în care tatăl său a fost dus la spital și transferat în camera de resuscitare.

„Când am ajuns cu el la spital, l-au așezat pe un scaun cu rotile și l-au dus în camera de resuscitări. Ultima oară când l-am văzut mișcându-se a fost când l-au ridicat ca să îi rupă tricoul și l-am vazut picând pe pat… Au venit toți doctorii din lume, nu am văzut niciodată atâția doctori pentru un singur om… Și în momentul în care l-au scos de acolo era intubat…știam ce înseamnă asta…”, a povestit Lidia Vadim în emisiune.

Fiica fostului lider a mărturisit că, ulterior, li s-a permis să intre în camera în care se afla Corneliu Vadim Tudor și au realizat imediat că situația era extrem de gravă. Li s-a comunicat că, în eventualiatea în care acesta va supraviețui, tatăl ei va rămâne în stare vegetativă.

Corneliu Vadim Tudor a făcut 22 de stopuri cardiace

Prietenul lui Vadim Tudor a făcut o „nebunie” la bătrânețe

Ne-au lăsat să intrăm la el și ne-am dat seama ca nu e ok. Ne-au spus că a făcut 22 de stopuri cardiace, că a intrat în moarte cerebrală. (…) Și că dacă va supraviețui va rămâne o legumă”, a continuat să povestească, cu tristețe, fiica cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor.

Lidia Vadim: „Tata niciodată nu a strâns un leu, tot ce a câștigat a dat!”

Acum, situația financiară a familiei lui Corneliu Vadim Tudor nu este prea bună. Soția și fiicele au și vândut din obiecte și colecțiile celui ce a fost un iubitor de cultură.

Lidia Vadim, în emisiunea de la Kanal D2

Lidia Vadim a mărturisit că preocupările altruiste ale tatălui sau au dus la dificultăți financiare pentru familia sa, dar și la o bogată moștenire de valori și idealuri. Însă, din 2008, când tatăl nu a mai fost parlamentar, viața familiei s-a înrăutățit considerabil. Tatăl său nu a acumulat niciodată o avere personală, investindu-și întregul câștig în revista România Mare, în programe umanitare și ajutorarea câinilor vagabonzi.

„Din 2008, de când el nu a mai întrat în Parlamentul României, lucrurile au început să meargă rău. Tata niciodată nu a strâns un leu, tot ce a câștigat a dat. Pe programe umanitare, pe ajutorarea câinilor vagabonzi …făcea programe umanitare… Noi eram pe zero. Nu a mai intrat salariul lui, nu mai aveam un leu„, povestește Lidia Vadim.

Ulterior, Corneliu Vadim Tudor a devenit membru al Parlamentului European, asigurând astfel familiei sale un venit lunar stabil. Cu toate acestea, Lidia Vadim a subliniat că și în această etapă, tatăl său continua să doneze întreaga sumă obținută.

„Apoi, peste un a intrat în Parlamentul European. Si ne-am reglat, în sensul că aveam un venit sigur, lunar. Dar si acolo, tot ce caștiga dădea…”, a adăugat fiica fostului politician.

CV Tudor a murit dator

Situația s-a deteriorat din nou în momentul în care Corneliu Vadim Tudor nu a mai obținut un mandat în Parlamentul European. Lidia Vadim a dezvăluit că, la momentul decesului acestuia, tatăl său avea o datorie la o tipografie în valoare de 50.000 de lei.

„În momentul în care nu a mai intrat nici în Parlamentul European am rămas cu revistele – aveam Tricolorul si revista Romania Mare; în momentul în care el a murit … avea o datorie la tipografie de 50.000 de lei, eu nu stiam de ea, habar nu aveam, dar nu stia nimeni”, continua fiica lui Corneliu Vadim Tudor, a mai spus Lidia Vadim în emisiunea „În oglindă”, moderată de Mihai Ghiță, la Kanal D2.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre