Simona Ionescu / Redactor Șef

Mihaela Tatu, după ce a dispărut din televiziune: „Am plâns până n-am mai putut”

Mihaela Tatu, după ce a dispărut din televiziune: „Am plâns până n-am mai putut”
Mihaelei Tatu i-a rămas numele „ De 3 ori femeie” de la una din cele trei emisiuni de televiziune pe care le-a prezentat în trecut. Chiar dacă nu mai face televiziune de mult, și are alte proiecte,  dovedește în fiecare clipă că este cu adevărat o femeie puternică.

Mihaela Tatu s-a retras din televiziune, înregistrează povești pentru copii, călătorește și are o relație cu totul aparte cu problemele inerente care apar în viață, în timp ce își păstrează viața intimă foarte departe de ochii lumii.

Vedeta s-a născut pe 7 aprilie 1963 la Mediaș. Revoluția a prins-o la Brașov, iar apoi s-a mutat în București și făcut carieră în televiziune. În prezent trăiește în Oradea.

În 1989, Mihaela Tatu era contabilă la o uzină

Revoluția din decembrie 1989 a găsit-o pe Mihaela Tatu angajată într-o uzină, ca și contabil. Odată cu schimbarea din țară a dorit și a o schimbare, astfel că a demisionat și  s-a angajat la un post de radio privat. Nimeni din cei apropiați nu a înțeles cu a putut renunța la un post „călduț” de unde, credeau ei, avea posibilitatea să iasă la pensie fericită și fără stres.

„De ce am făcut-o? Mi-au plăcut întotdeauna începuturile. Iar atunci am prins curaj să mă desprind. Revoluția din 1989, sau ce o fi fost ea, a fost pentru mine o gură de aer. Am vrut să dau la Teatru, tatăl Ioanei nu a zis nu, dar nu a mai vorbit cu mine”, a mai spus vedeta.

Luna trecută s-au împlinit 22 de ani de când Mihaela Tatu a intrat în lumea micilor ecrane. Trăia pe atunci la Brașov când a fost ofertată de Adrian Sârbu să se alăture echipei sale. „În luna ianuarie s-au împlinit 22 de ani de când, odată cu emisiunea „Viața bate Filmul” de la ProTV, am intrat într-o altfel de viață, în București, lăsând Brașovul, nu fără emoții”, mărturisea Mihaela Tatu.

Au urmat și alte emisiuni. Celebra „De 3 ori femeie” și apoi „Celebri sau nu”. Tot ea spune că „au trecut 11 ani de când relația mea cu televiziunea s-a mai răcit. Ca-ntre doi iubiți”.

Cum și-a înfuntat Mihaela Tatu problemele vieții

La 58 de ani, retrasă după 22 de ani din televiziune, Mihaela Tatu debordează de energie, de optimism și de bună dispoziție chiar dacă problemele s-au ținut lanț de ea. Mai întâi a aflat că suferă de fibrom uterin. S-a luptat cu boala și cu kilogramele în plus.Apoi a trebuit să se opereze la genunchi și, din nou, și-a schimbat viața. A fost obligată să renunțe la multe din pasiunile ei. În schimb, și-a găsit pasiuni noi.

„Am avut o perioadă în care am plâns până n-am mai putut. Mi-am dat calul, schiurile, patinele și sandalele de dans sportiv, și mi-am văzut de viață. Că doar n-am murit. Doar am deteriorat genunchiul mai… altfel. Și am început să călătoresc mult și să fac drumeții. Așa am făcut Camino de Santiago de Compostela. Mi-am schimbat obiectivele. Lucru pe care îl fac constant.

Să-ți găsești și să-ți definești sensul vieții, schimbându-l în raport cu ceea ce trăiești și în funcție de cum evoluează societatea. Și am mai avut momente de cumpănă, de confuzie sau de tristețe. Însă așa e în viață. Astea sunt situațiile care călesc, transforma, te fac să mergi înainte. E doar viață.

M-am cercetat, am descoperit că eu am instrumentele la care să apelez, (și nu alții), pentru a trai frumos și armonios în viață mea și nu a altora. Pentru că asta e iluzia. Că alții sunt vinovați de ceea ce ți se întâmplă tie. Nu-i chiar așa. Ești ceea ce alegi tu să fii în fiecare clipă”, a mărturisit Mihaela Tatu într-un interviu pentru Fanatik.

Mihaela Tatu, cea mai discretă vedetă autohtonă

Despre viața  personală a Mihaelei Tatu nu se știu prea multe. Vedetei nu ni-a plăcut să defileze cu intimitățile. E greu spre imposibil de găsit măcar numele fostului i soț. Niciodată nu i-a spus pe nume în interviuri și foarte rar a vorbit despre fosta relație. După 19 ani în care au împărțit bune și rele, timp în care a venit pe lume și fiica lor, prezentatoarea TV și soțul ei au pus capăt mariajului. Fosta prezentatoare TV a vorbit despre momentul când a realizat că nu mai este nimic de făcut pentru mariajul său.

„M-am uitat în ochii lui și l-am întrebat dacă poate spune te iubesc. Nu a putut, așa că am ales să mergem mai departe. Nu am zis nimic. Ioana avea 16 ani și i s-a părut o idee foarte bună să divorțăm. Și tot la ce am ținut a fost să salvăm relația de prietenie”, a explicat ea într-un interviu pentru Life.ro.

Mariajul lor începuse când vedeta avea doar 21 de ani. „Distanța a fost de vină. Nu mai eram iubiți. Îl priveam ca pe un frate, ca pe un foarte bun prieten, cum de altfel am și rămas până în momentul de față”, a mai povestit, în trecut, Mihaela Tatu, într-o emisiune.

Abia târziu, după ce fata i-a crescut mare, a devenit persoană adultă și a părăsit „cuibul” stabilindu-se în Germania, Mihaela Tatu a decis că e momentul să își reanalizeze viața. A înțeles că  putea să accepte un bărbat în viața ei. Ajunsă la 53 de ani, voia să nu fie singură, să aibă alăptări un prieten, un „tovarăș de drum”, cum a spus. Pentru asta a vrut acordul fiicei sale. Pe 23 februarie a fost ziua de naștere a fiicei Mihaelei Tatu, Ioana. Mihaela Tatu a distribuit pe rețelele sociale mai multe fotografii din tinerețe, și cu fiica ei, mică. „Te iubesc cât toată iubirea, copilul meu!”, a scris aceasta pe Facebook.

„Mi-ar plăcea să prezint o emisiune cu care să rezonez”

Invitată, anul trecut, în emisiunea lui Cătălin Măruță, Mihaela Tatu a afirmat că s-ar muta în București în primul rând dacă ar avea un job care să o satisfacă din toate punctele de vedere. În acest moment, vedeta locuiește în Oradea și este profesor la DallesGO, unde susține cursul de Public Speaking.

„Sunt implicată în tot felul de proiecte frumoase printre care pun și voce pentru povești, fac audiobook-uri. Însă, când îmi este dor de televiziune, vin la o emisiune și îmi trece dorul. Mi-ar plăcea să prezint o emisiune cu care să rezonez, altfel nu stau să prezint orice nu mi se potrivește. Nu contează postul de televiziune unde lucrez, ci emisiunea, să rezonez cu ea”, a declarat Mihaela Tatu, în urmă cu câteva luni.

Surswa foto: Facebook / Mihaela Tatu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre