Simona Ionescu / Redactor Șef

Mirabela Dauer, episod cumplit alături de cel căruia i-a dat viața. De atunci nu își mai vorbesc

Mirabela Dauer, episod cumplit alături de cel căruia i-a dat viața. De atunci nu își mai vorbesc
Când află că urmează să devină părinți, cei mai mulți oameni se bucură și abia așteaptă să își strângă urmașii la piept. Investesc apoi în creșterea și educația lor tot ce au mai bun, iar singura așteptare e ca dragostea să le fie împărtășită.

Îndrăgita vedetă de muzică ușoară Mirabela Dauer a ajuns să îl scoată din viața sa pe unicul său fiu. E dureros, dar nu a avut de ales. Ea a trecut printr-un moment cumplit cu acesta, și nu vrea să repete experiența. Deja de peste 20 de ani, mama și fiul nu își mai vorbesc.

Mirabela Dauer vorbește rar despre relația pe care o are cu fiul ei, Dan Alexandru. De fapt, despre relația pe care nu o oare. De peste 20 de ani cei doi nu și-au mai vorbit. Tânărul a rămas în grija tatălui său la divorț,  Mirabela Dauer plătindu-i pensie alimentară până la vârsta majoratului.

Schilodită de soț cu fierul de călcat

Mirabela Dauer a fost căsătorită cu regizorul Dan Traian Popovici.  Mariajul lor a durat opt ani, timp în care li s-a născut unicul fiu. În  anul 1980, cei doi au divorțat, iar băiatul lor a rămas în grija tatălui. Divorțul a survenit în urma unei crize de gelozie care a degenerat, din partea bărbatului. Acesta a mers după soția sa, aflată în turneu, la mare, și, în stare de ebrietate a intrat în camera de hotel și a bătut-o cu fierul de călcat. În cartea biografică „Pe drumul vieții”, solista a povestit și despre violențele fizice la care a fost supusă, în timpul căsniciei, de tatăl fiului ei.

Mirabela Dauer s-a căsătorit cu regizorul Dan Popovici în anii 1970, însă mariajul nu a durat decât 8 ani

„Picătura care a umplut paharul a fost o întâmplare petrecută la mare, în 1980. Eram cu el şi copilul. Eu cântam pe litoral, aveam spectacol în fiecare seară, trebuia să câștig mulţi bani, pentru că aşa voia soţul meu.

Într-o seară, după concert, m-am întors la hotel. Nu era în cameră. A apărut în scurt timp, beat, abia se mai ţinea pe picioare. A intrat în cameră, dar nu pe uşă, ci prin balcon. Şi, brusc, a început să dea în mine cu fierul de călcat. M-a mutilat. A făcut un scandal îngrozitor, toată lumea ieşise din camere să vadă ce se întâmplă”, a scris Mirabela Dauer. Au urmat 10 zile de spitalizare.

Mirabela Dauer și-a pierdut fiul la divorț

Când s-a externat, artista a cerut divorțul. Dar această decizie nu avea să îi încheie suferința. Conform relatărilor din aceeași carte, avocatul ei „a vândut procesul avocatului lui Popovici. La proces, fostul meu soţ a zis că m-a prins cu alt bărbat în pat. Popovici mi-a luat copilul, apoi mi-a luat tot”.

Mirabela Dauer a pierdut custodia copilului, la divorț. I-a plătit pensie alimentară fiului ei, de la vâsta de 2 ani (Sursa foto: arhivă)

După ce a pierdut custodia unicului fiu, Mirabela Dauer a rămas și orfană. În urma șocului pricinuit de sentință, tatăl ei a paralizat și a murit în scurt timp.

Lovitură cumplită: „Eu nu o consider pe Mirabela mama mea”

Crescut de tată, Dan Alexandru, fiul Mirabelei s-a înstrăinat întra-atât de mama sa încât a declarat, la un moment dat, jurnaliștilor, că ea nu e mama lui. Mai exact, că nu o consideră asta. „Eu nu o consider pe Mirabela mama mea, ci o solistă de muzică uşoară care îmi este datoare cu nişte bani”, a declarat Dan Alexandru, băiatul Mirabelei Dauer, la un moment dat.

Artista a încercat de-a lungul timpului să reia relația cu fiul ei, însă nu a avut succes. Ea spune că s-a împăcat cu ideea că așa a fost să fie. Și, decât o relație forțată și falsă, mai bine distanța. „Nu aș vrea să mă caute”, spunea artista la începutul anului, într-un interviu TV.

Dan Alexandru Popovici, fiul Mirabelei Dauer are 46 de ani și refuză să comunice cu mama sa (Sursa foto: Usd24.ro)

Cântăreața a încercat să repare relația cu el, dar tânărul pur și simplu nu vrea să îi vorbească. Tot ce poate face. Să spere că „poate că el, vreodată în viaţa lui, cât oi mai fi eu pe pământul ăsta, o să îşi dea seama că el a greşit vizavi de mine şi că tot ce a fost în viaţa lui, a fost o minciună”, a mai spus artista.

„Nu are amintiri cu mine, i s-au șters toate”

„(…) este atât de înrăit de oamenii din jurul lui, încât niciodată nu o să-l mai văd. El nu mă cunoaște cu adevărat, e tardiv! Nu are amintiri cu mine, i s-au șters toate.

Au fost niște oameni în jurul lui care m-au urât, inclusiv taică-su. Nimeni nu i-a spus nimic bun de mine și atunci el nici nu a fost interesat să afle despre mine. (…) Am făcut tot ce se poate posibil din partea mea. Nu se poate, el este montat de niște oameni. El nu are ce să ierte la mine, dar i s-au spus lucruri rele. Au fost minciuni, oribilități. Noi nu suntem certați, doar despărțiți”, a mărturisit Mirabela Dauer în cadrul podcastului lui Mihai Morar, „Fain și simplu”, în urmă cu câțiva ani.

Sursa foto: Instagram, arhivă, Usd24.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre