Actorul Mitică Popescu este activ, chiar dacă a împlinit 85 de ani. Îl vedeți la emisiunea ”Dʹale lu Mitică” pe care o prezintă la TVR 2. Este singur de 23 de ani, după ce marea lui iubire Leopoldina Bălănuță, s-a prăpădit.
Mitică Popescu: ”Sper să mă ajute Dumnezeu să trăiesc cât vrea el”
Mitică Popescu a împlinit 85 de ani, pe 2 decembrie, dar încă muncește. TVR 2 difuzează câteva filme unde actorul strălucește. „Gustul şi culoarea fericirii” şi „Vânătoarea de vulpi” sunt două dintre filmele de referinţă din cariera marelui actor.
„În primul rând îmi doresc să fiu sănătos. Îmi mai doresc ca oamenii, din simple cunoştinţe să redevină prieteni, ca înainte de pandemie, nenorocirea asta care s-a abătut asupra noastră. Îmi pare rău că aceste momente dificile nu ne-au apropiat. Sper însă să devenim mai înţelepţi şi îmi doresc să se facă filme bune şi pentru noi. Mai sper să mă ajute Dumnezeu să trăiesc cât vrea el. Pentru că, aşa cum se întâmplă şi în cazul talentului, totul e de la Dumnezeu”, sunt gândurile lui Mitică Popescu la împlinirea vârstei de 85 de ani.
Pe îndrăgitul actor îl putem vedea şi în emisiunea „D`ale lu` Mitică”, în fiecare duminică, de la ora 17:00, pe TVR 2.
Până la 40 de ani era un actor necunoscut
Actorul a trecut prin infernul închisorilor comuniste timp de trei ani, începînd din 1959. A fost închis pentru nimic, așa cum se condamnau oamenii atunci. A întrerupt studiile teatrale, reluate cu greu mai târziu, din cauza etichetei care li se aplică celor închiși. A trăit toată viață sub semnul modestiei.
Din cauza acestei experiențe dureroase, până după vârsta de patruzeci de ani, Mitică Popescu era aproape necunoscut. Modest, nespectaculos, cu o tipologie de om simplu. Îşi făcea conştiincios datoria pe scena Teatrului Mic şi prin rolişoare de film şi televiziune.
Și acum este la fel. Bucureștenii îl intâlneau pe stradă, mergând pe jos. Dacă nu-l cunoști, nu ai cum să îți dai seama că bărbat gânditor de pe Calea Victoriei, va fi, peste numai câteva ore, la final de spectacol pe scenă Teatrului Mic.
Aniversat la TVR 2
Actorul Mitică Popescu jucat de la comedie, până la tulburătoare drame. La 85 de ani este aniversat la TVR 2 prin difuzarea a două dintre filmele sale de succes. Duminică, 5 decembrie, de la ora 13:10, „Gustul şi culoarea fericirii”, (1978), iar de la ora 20:10 „Vânătoarea de vulpi” (1980).
„În Gustul şi culoarea fericirii a fost primul meu rol principal. Şantierul unde a fost filmat este undeva prin Bucureştii Noi şi, de câte ori trec prin zona aceea, îmi amintesc cu nostalgie. Nu mi-a fost greu la filmări, pentru că eram obişnuit de la teatru să studiez cu multă atenţie textul, iar echipa a fost foarte bună”, şi-a amintit Mitică Popescu.
„Gustul şi culoarea fericirii” spune povestea lui Grigore Romcescu, un tânăr inginer constructor, detaşat ca diriginte de şantier pentru a ridica o ţesătorie într-un orăşel de provincie, intră în conflict cu directorul de investiţii al întreprinderii din cauza corectitudinii cu care aplică normele de producţie, precum şi din pricina nonconformismului său. Regia este semnată de Felicia Cernăianu, iar din distribuţie mai fac parte actorii Cornelia Gheorghiu, Vasile Cosma, Dorel Vişan şi Gheorghe Visu.
Despre filmările pentru „Vânătoarea de vulpi”, film difuzat de TVR 2 tot duminică, 5 decembrie, de la ora 20:10, Mitică Popescu spune că a fost momentul în care l-a cunoscut pe regizorul Mircea Danieliuc şi că acesta vorbise deja cu Dinu Săraru ca să fie ales în distribuţie. „Majoritatea filmărilor s-au făcut în comuna Sălcioara. Noi eram cazaţi în Horezu. În film sunt cuprinse patru anotimpuri, iar pe atunci era vara. Domnul Săraru ne-a invitat la o cafea, iar eu am venit îmbrăcat aşa cum îmi indicase scenografa, cu o cămaşă în carouri. Când m-a văzut, domnul Săraru a exclamat: «Ce, eşti tractorist?». A chemat pe cineva de pe platoul de filmare şi m-a pus să mă schimb în hainele lui, acolo, după un gard. Apoi a spus: «Acum eşti Năiță!», a povestit Mitică Popescu.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook