Pavel Bartoș și Smiley fac deliciul show-urilor de televiziune. Sunt veseli, haioși și știu cum să încurajeze concurenții. Însă, până să fie atât de cunoscut, Pavel Bartoș jucase în filme și piese de teatru. Nu i-a fost ușor.
Pavel Bartoș voia să lucreze la Alimentara
Pavel Bartoș (46 de ani) a crescut în comunism. Este din Miercurea Ciuc, oraș în care se simțeau lipsurile de toate felurile, ca în toată țara. Tata a fost zidar, iar mama confecționeră. Când era mic voia să lucreze la Alimentara, ca să aibă acces la alimente. Mai voia să fie și șofer pe camionul de butelii, tot ca să scape de cozi.
La „brigada artistică” din școală a ajuns tot din interes. Voia să ajungă la ”Cântarea României”, singurul concurs posibil din acele vremuri. Premiul era o tabără la Năvodari. În cele din urmă a reușit să meargă la mare. De pe la 13 ani, regiza, scria, juca în piese. Când și-a dat seama că, de fapt, îi place să joace, și-a anunțat părinții. ”Ce vei face, că noi nici nu avem teatru în oraș?”, i-au spus apropiații. Ca să scape de gura lor, le-a spus că dă examen la Drept.
Însă nu era tocmai ușor. Atunci erau numai patru facultăți de teatru, la București, Iași, Târgu-Mureș și Cluj, iar într-un an erau 10 locuri.
Cum a intrat la teatru
”Eu m-am dus total nepregătit la teatru. Norocul meu a fost că în acel an, la admiterea la Cluj, s-au dorit talente crude, nu formate în niște ani de pregătire.
Am luat trenul, m-am dus la facultate în ultima zi de înscriere și mi-am dat seama că îmi uitasem banii de înscriere acasă. Pe vremea aia, banii de la Miercurea Ciuc la Cluj ajungeau în vreo trei zile.
Era deja ora prânzului, la secretariat aflasem că dacă nu reușesc să rezolv până la ora 14.00 pierdeam șansa de a mă înscrie în anul respective. Nu cunoșteam pe nimeni în Cluj de la care să pot cere niște bani cu împrumut pentru câteva zile.
În disperare de cauză, m-am dus la cancelarie. Am bătut la ușă, am intrat. Eu am zis atunci: «Bună ziua! Sunt Pavel Bartoș și vreau să dau la teatru, dar mi-am uitat banii de înscriere acasă. Mama mi-i trimite, dar ajung în 3 zile. Cine mă poate ajuta cu 5.000 de lei? Domnul profesor Ionescu s-a ridicat în picioare și a zis: «În sfârșit un om care ne cere bani pentru că vrea să facă școală!» Și mi-a dat banii”, a povestit Pavel Bartoș, pentru life.ro.
La proba de dans ”a făcut ca toți dracii”
Știa o singură poezie, a lui Tudor Arghezi, „Mâhniri de tânăr cărturar”. A spus mâhnirile tânărului cărturar, iar profesorii s-au distrat foarte tare. La proba eliminatorie, profesorii din juriu îți cereau să interpretezi ce voiau ei. ”Încearcă și o poezie lirică. Uite, ai «Floare albastră»! Dar eu știam numai 4 strofe. Am început să recit, trăgeam de timp. Cred că mi-au dat și lacrimile de emoția că habar n-aveam ce o să fac atunci când se vor termina versurile pe care le știam. Ei mi-au zis: Mulțumim! E de ajuns!”, a povestit simpaticul actor. Și mai tare a fost la proba de dans. I-au pus o melodie de la Gipsy Kings. ”Am dansat și am făcut ca toți dracii”, a spus Pavel Bartoș.
A muncit 6-7 ani ca să ajungă la televizor
A jucat un an la Teatrul Național din Cluj, apoi la Satu Mare și la Timișoara. Visa să joace pe aceeași scenă cu actorii pe care-i admira, în Capitală. A dat concurs la Teatrul Odeon din București, într-o competiție cu 400 de actori. El a fost printre cei patru care au fost acceptați. În primul său spectacol și-a împlinit visul: a jucat pe aceeași scenă cu Sebastian Papaiani. A muncit 6-7 ani ca să ajungă actor în seriale și la emisiunile de succes Românii au talent și Vocea României.
Avea 35 de ani când a venit succesul și familia. Este căsătorit cu Anca și au împreună trei copii, Eva, Rita și Sofia.
Cât a întârziat Pavel Bartoș la nunta sa. Mărturisiri din căsnicie
Exclusiv. Secretul căsniciei lui Pavel Bartoș. Ce-i face Anca, soția, cu sacourile
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook