Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea unei iubiri. Celebra actriță din „Pe aripile vântului”, mireasa unui ziarist de la Paris Match

Povestea unei iubiri. Celebra actriță din „Pe aripile vântului”, mireasa unui ziarist de la Paris Match
Olivia de Havilland, actrița care a jucat rolul Melaniei din filmul „Pe aripile vântului”, a fost căsătorită cu Pierre Galante, jurnalist la revista Paris Match. Pentru el a părăsit America.

Olivia de Havilland a murit pe 1 iulie, la vârsta de 104 ani, în Franța, țară unde se stabilise de zeci de ani. De când se măritase. Povestea ei de iubire se află în arhiva revistei Paris Match, deoarece vedeta americană s-a căsătorit cu un reporter al acestei publicații. Fotografii de la nunta lor și un amplu reportaj se regăsesc în paginile unui număr din anul 1955.

S-au cunoscut la un eveniment și s-au îndrăgostit pe loc. Actrița Olivia de Havilland nu a stat pe gânduri când a fost cerută de soție, și-a făcut bagajele și a plecat a Paris. Actrița de la Hollywood, care luase Oscaruri în 1947 și 1950, nu a ezitat nicio clipă să-și urmeze iubitul în capitala Franței.

Jurnalistul Pierre Galante și actrița Olivia de Havilland s-au căsătorit în 2 aprilie 1955, la Yvoy-le-Marron în le Loir-et-Cher, un sătuc cu 720 de locuitori.  De data aceasta, nunta era chiar în familia jurnaliștilor de la celebra revistă, specializată în a transmite de la nunțile tuturor VIP-urilor din societatea franceză, dar nu numai.

Primarul care a oficializat căsătoria a fost fondatorul revistei Paris Match, Jean Prouvost, martorul mirelui a fost un cunoscut scriitor francez, iar Olivia a fost însoțită de fiul ei de 5 ani, Benjamin, născut din prima ei căsătorie.

În fața a 120 de invitați, mirii și-au făcut jurămintele și au mulțumit tuturor pentru onoarea de a fi venit la nunta lor. Copiii din sat au venit să vadă mireasa, au aplaudat și au cântat ”Am venit să vă vedem, Doamnă Mireasă!”.

În reportajul lor, ziariștii de la Paris Match au consemnat că, la acel moment, Oliviei i-au dat lacrimile, iar scriitorul Gaston Bonheur i-a spus: „Ați câștigat deja două premii Oscar. Noi vi-l oferim pe cel de-al treilea: Oscarul prieteniei”.

În 1956, Olivia de Havilland și Pierre Galante au devenit părinții unei fetițe, Gisèle, care, sub îndrumarea tatălui ei avea să devină peste ani una dintre cele mai bune jurnaliste de la Paris Match.

Viața nu a decurs cum au visat ei la început, astfel că, după 6 ani de mariaj, Pierre și Olivia se despart în 1962. Dar pentru binele fetiței lor Gisele, continuă să trăiască împreună încă 6 ani.

Chiar și după divorțul lor, finalizat în 1979, cei doi foști soți continuă să aibă relații apropiate, chiar până la moartea jurnalistului Pierre Galante, în 1998, răpus de cancer la vârsta de 88 de ani. În toți acești ani, Olivia de Havilland nu a părăsit niciodată Parisul decât pentru vizite scurte făcute în Statele Unite.

Olivia de Havilland și cariera ei cinematografică

Olivia de Havilland este cunoscută în întreaga lume pentru rolul din filmul “Pe aripile vântului”, produs în 1939, în care a jucat alături de Vivien Leigh și Clark Gable. A mărturisit, într-un interviu, că a văzut pelicula de 30 de ori.

Alături de Kirk Douglas, născut şi el în 1916, Olivia de Havilland a fost cel mai longeviv star de la Hollywood și a avut șansa de a lucra cu producători celebri, precum David O. Selznick, cu regizori ca Michael Curtiz şi Anatole Litvak şi cu actori precum Errol Flynn şi Mickey Rooney.


Caesar, cea mai celebră salată din lume. Rețeta

Velea și Antonia, imagini din casa plină de copii


Cu Flynn a jucat cel mai mult, devenind un cuplu celebru în epocă. Ei au jucat în total, împreună, în opt filme.

În 1939, Olivia de Havilland a jucat în „Pe aripile vântului”, produs de David O. Selznick. A interpretat rolul Melanie Hamilton, cea care devine soţia lui Ashley Wilkes (interpretat de Leslie Howard), iubit de Scarlett O’Hara (Vivien Light).

„Pe aripile vântului” a fost recompensat cu nouă premii Oscar şi cele mai mari încasări din acea vreme.

Din palmaresul actriței fac parte și două Globuri de Aur şi un premiu pentru interpretare primit la Veneţia, pentru „The Snake Pit” (1948).

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre