Simona Ionescu / Redactor Șef

Prin ce încercări grele a trecut actorul Șerban Ionescu. Nu și-a văzut fiul jucând teatru

Prin ce încercări grele a trecut actorul Șerban Ionescu. Nu și-a văzut fiul jucând teatru
Românii l-au admirat pe actorul Șerban Ionescu, de la primul rol de film, Ion, ecranizarea romanului Răscoala de Liviu Rebreanu. Avut succes ca actor, dar în viața personală a trecut prin multe încercări. Nu și-a văzut fiul pe scenă.

Un bărbat arătos și cu o voce puternică. Un actor talentat și admirat.  Actorul Șerban Ionescu a avut multe încrcări în viața sa și a murit în chinuri groaznice. Boala l-a împiedicat să își vadă fiul pe scenă.

Prin ce încercări a trecut actorul Șerban Ionescu

Pe 21 noiembrie 2012, Șerban Ionescu a fost răpus de o boală urâtă care i-a provocat o suferință cumplită în ultimele luni de viață. Avea 62 de ani și ajunsese de nerecunoscut. După multe investigații în țară, medicii din Germania i-au pus un diagnostic teribil: scleroza amiotrofică, o maladie incurabilă.

Șerban Ionescu și-a construit, în timpul vieții, o carieră remarcabilă, iar talentul și pasiunea pentru teatru și film este dusă mai departe de fiul acestuia, Carol Ionescu (25 de ani).

Șerban Ionecu a devenit tată la 45 de ani

Puțini știu că Șerban Ionescu a devenit tată abia la 45 de ani, după ce soția lui, actrița Magda Catone, a făcut tratamente, timp de 13 ani. Șerban Ionescu și Magda Catone s-au căsătorit în anul 1983, iar băiatul lor, Carol, s-a născut pe 4 noiembrie 1995. Băiatul avea 17 ani când a început să joace teatru, când era licean.

Acum, Carol Ionescu (25 de ani) este cel mai tânăr actor din trupa fără nume a lui Victor Ioan Frunză și a intrat în această trupă chiar la sfârșitul liceului. A fost Romeo, în „Romeo și Julieta” la Teatrul Metropolis, unde a mai jucat în „Visul unei nopți de vară”, „Hamlet”, „O scrisoare pierdută”, „Titanic vals”, „Amadeus”.

Șerban Ionescu nu a apucat să își vadă fiul pe scenă

Carol Ionescu ți-a petrecut copilăria în teatru, dar a vrut inițial să se facă astronaut. Este sigur că a moștenit talentul de la ambii părinți. Din păcate, Șerban Ionescu nu a apucat să își vadă fiul jucând. Era prea bolnav și într-un urât proces de divorț, după 30 de ani de căsnicie.

În 2012, divorțul devenise scandalos și era în toi. ”Zăcea mine o furie incredibilă, încă de la începutul perioadei ăleia când s-a îmbolnăvit. A fost o perioadă foarte delicată, pentru că eram fix adolescent, fix atunci murea tata, fix atunci se întâmpla totul. Era plin scandal. Se spuneau niște chestii odioase la televizor. Eram nervos pe toată lumea. Înmormântarea a fost un element revelator. Imediat după înmormântare am simțit cu o luciditate foarte puternică că înțeleg un ciclu al vieții. Și la sfârșitul zilei mă simțeam mai bine. Pentru că la înmormântări toți vin să transmită condoleanțe. Și eu am stat acolo, era o coadă mare, și toți veneau la mine și îmi spuneau cu lacrimi în ochi: condoleanțe. Atunci, am văzut o mare de oameni care l-au iubit”, a povestit Carol Ionescu.

Cea mai frumoasă amintire a lui Carol Ionescu despre tatăl său

”De obicei, tata nu prea se ducea la școală să mă verifice. Dar la un moment dat a venit. Nu era prea bună situația și era foarte supărat. Și mi-a zis: «Hai! Azi mergem să ne plimbăm.» Și ne-am plimbat toată ziua. Am plecat din București și am făcut o plimbare pe malul Dunării, pe la Olt, pe unde a copilărit el, am ajuns la Corabia, mi-a arătat școala, cinematograful, mi-a povestit toată copilăria lui. Și a fost foarte frumos. A vrut să-mi arate cumva că și el a făcut toate prostiile pe care le făceam eu. Nu știu dacă a vrut să-mi dea o lecție, dar mie mi s-a părut foarte frumos”, a povestit Carol Ionescu, pentru yorick.ro.

Șerban Ionescu, biografia

Șerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950 în Corabia, dar a copilărit în diverse orașe, unde tatăl său, pilot de vânătoare, era detașat. Visa să ajungă și el pilot, dar scena l-a atras mai tare. A urmat cursurile Școlii Populare de Artă, a recitat mult, iar după patru încercări a intrat la Teatru, la clasa regretatului Amza Pelea. La terminarea facultății, a fost repartizat la Teatrul din Petroșani.

În 1980, regizorul Mircea Mureșan îi incredințează rolul vieții sale: Ion, ecranizarea romanului Răscoala de Liviu Rebreanu. Filmul ”Ion. Blestemul pământului, blestemul iubirii” îi aduce notorietate. Deși au urmat zeci de alte roluri importante de teatru și film, rolul Ion a rămas de referință pentru Șerban Ionescu.


Interviu. În bucătărie cu MIMI. Cine e persoana pe care o urmăresc un milion de oameni

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre