Simona Ionescu / Redactor Șef

Soprana Angela Gheorghiu, de aproape 30 de ani pe marile scene ale lumii

Soprana Angela Gheorghiu, de aproape 30 de ani pe marile scene ale lumii
O fetiță frumoasă și talentată din Adjud a ajuns să cânte pe marile scene ale lumii. Soprana Angela Gheorghiu a excelat alături de tenori celebri. Face ce face și revine cu drag în țara natală.

Soprana Angela Gheorghiu împlinește 56 de ani, azi, 7 septembrie. Mii de admiratori au felicitat-o pe rețelele de socializare. Și marea artistă are un cadou pentru fanii ei: un volum biografic, ”O viață pentru artă”, care se găsește deja în librării.

Angela Gheorghiu are un cadou pentru fanii ei: un volum biografic, ”O viață pentru artă”, care se găsește deja în librării.

Soprana Angela Gheorghiu, de aproape 30 de ani pe marile scene ale lumii

Angela Gheorghiu s-a născut în Adjud, județul Vrancea. A ajuns să cânte pe marile scene ale lumii, cu cei mai mari tenori din istoria recentă. Drumul nu a fost ușor pentru Angela Gheorghiu, dar talentul ei ieșit din comun și frumusețea au ajutat-o.

Este considerată una intre cele mai renumite cântărețe de operă din lume.  A reușit să cucerească Londra, Viena, Hamburg, Moscova sau New York. Transmite emoţii puternice milioanelor de oameni, printre care preşedinţi de stat. Pe 7 septembrie, marea soprană Angela Gheorghiu împlinește 56 de ani.

În străinătate, a debutat în 1992, la Royal Opera House din Londra. Extrem de frumoasă, cu o voce de aur, Angela Gheorghiu a devenit imediat favorita publicului și a producătorilor.

Soprana româncă a excelat pe scenele din Viena, Paris, Milano, Londra, New York, până la Tokyo, Los Angeles, Moscova sau Taipei. Peste tot a fost aplaudată frenetic. În 1999, a cântat cu Michael Jackson invitată de megastar. De aproape 30 de ani, Angela Gheorghiu aparţine lumii întregi, din America, până în Australia.

Este mult mai prezentă la Londra decât la Bucureşti. Acolo, la Royal Opera House, în mod obişnuit, peste 2.200 de britanici participă la concertele sale.

Angela Gheorghiu trăiește o poveste de dragoste cu Mihai Ciortea, un medic stomatolog

Angela Gheorghiu, marile iubiri

Numele de fată a fost Angela Burlacu. A fost căsătorită cu Andrei Gheorghiu, fiul violonistului și profesorului Ștefan Gheorghiu.

S-a recăsătorit cu tenorul Roberto Alagna, dar cei doi au decis să divorțeze în 2013. Angela Gheorghiu a dezvăluit, într-un interviu acordat publicației The Independent, că a fost victima violenței domestice timp de mai mulți ani. Fostul ei soț, tenorul Roberto Alagna, era un bărbat violent, care a agresat-o în repetate rânduri. Soprana a mărturisit că, uneori, nu-și putea onora contractele de scenă din cauza acestor abuzuri.

În ultimii ani, trăiește o poveste de dragoste cu Mihai Ciortea, un medic stomatolog mai mic decât ea cu 22 de ani, un mare iubitor de muzică clasică, pe care Angela l-a descris drept un bărbat inteligent, cu suflet frumos.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre