Singurul copil al cântărețului și compozitorului, Patricia, avea 41 de ani. Despre ea, acesta obișnuia să spună că a fost „cea mai mare fericire din viața mea atunci când s-a născut”. „A fost bucurie cât a trăit și cea mai mare durere a mea și a Rodicăi a fost când a plecat”, a dezvăluit Marius Țeicu, într-un interviu pentru Viva!
Când tânăra a murit, suferind de o formă agresivă de leucemie, a lăsat în urmă doi copii mici.Asta după ce, ani de zile familia a încercat să lupte cu boala. Au făcut tot ce era posibil. Compozitorul a luptat ani întregi pentru a o salva, dar în zadar. Cu câteva luni înainte să moară, Patricia a suferit un transplant medular, dar acesta nu i-a salvat viața.
Marius Țeicu a păstrat toate poeziile fiicei sale
Astăzi se împlinesc cinci ani de când Patricia Țeicu a plecat la cele veșnice. Tatăl ei, care o plânge încă, a orchestrat un eveniment emoționant, menit să o țină vie pe fiica sa în memoria celor care au cunoscut-o.
„Dragii mei prieteni, In Memoriam fiicei mele dragi, Patricia, plecată dintre noi în urmă cu 5 ani, pe 2 august, aș dori azi să vă prezint o poezie scrisă de ea în perioada când încă se lupta cu groaznica boală și când încă spera că o va învinge. Poezia este recitată de o prietenă a Patriciei, actrița Paula Grosu. Fundalul muzical îmi aparține”, a anunțat Marius Țeicu pe rețelele sociale.
Cum s-a îmbolnăvit Patricia Țeicu
În primăvară, compozitorul a rememorat tragedia momentului când a aflat că fiica sa se îmbolnăvise incurabil. „A fost un virus care a declanșat leucemia. Putea să aibă două finalizări, ori să paralizeze tot restul vieții, ori să facă leucemie.
Noi atunci am sperat că prin tratament… A trecut timp de trei ani prin niște lucruri groaznice. Am fost cu ea de sute de ori la analize, la spital. Umblam cu eprubeta de sânge la mine și duceam la câte un institut unde era mai performant. Ne bucuram când era mai bine, după aia iar era mai rău. Niciodată nu apuci să spui tot unui om când îl pierzi, îți dai seama”, a spus Marius Țeicu, conform sursei citate anterior.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook