Talentat, muncitor, campion: adevărata poveste a lui Lewis Hamilton

Talentat, muncitor, campion: adevărata poveste a lui Lewis Hamilton
De pe străzile din cartier până la un campion mondial, Lewis Hamilton și-a consolidat statutul ca fiind unul dintre cei mai mari piloți de Formula 1.

Talentat, muncitor, campion: adevărata poveste a lui Lewis Hamilton. Multe dintre momentele esențiale ale călătoriei sale sunt bine cunoscute. Cu toate acestea, dacă vă întoarceți în 1996, o zi ploioasă din Irlanda de Nord a marcat începutul unei relații care a jucat un rol semnificativ în ascensiunea lui Lewis Hamilton în Formula 1.

A muncit din greu, dar a existat talent pur

Eoin Regan, pe atunci student la inginerie mecanică din Belfast, își amintește prima dată când a lucrat cu Lewis și cu tatăl său Anthony înainte de un weekend de cursă la Nutts Corner.

„Făceam treabă pentru tunerul său și el venea în Irlanda de Nord, așa că am fost rugat să mă ocup de el. A câștigat și Anthony mi-a cerut să văd sezonul respectiv. A muncit din greu, dar a existat talent pur și încredere în abilitățile sale. Acesta a fost un lucru care mi-a rămas în cap”, povestește Regan.

Pe măsură ce Hamilton a urcat în clasamentul kartingului, Regan i s-a alăturat pe chei în 1997 lui Restrick, care în acel moment studia în Anglia.

2020 Austrian Grand Prix, Friday – Steve Etherington

„Lewis a avut succes, dar nu înțelegusem cât de special era. Nu știi niciodată până nu lucrezi cu cineva”, spune el.

Circuitul Fullbeck

Atât Regan, cât și Restrick au crescut în motorsport și a fost evident că Hamilton era mult mai mult decât un copil obișnuit cu un vis mare.

„Avea o încredere în sine imensă și cu acest talent excepțional nu era nimeni altcineva ca el. A încercat odată o mișcare imposibilă în primul colț de pe circuitul Fullbeck. Părea o mișcare mortală. L-am întrebat după cum știa că va funcționa și mi-a spus: Nu știu, se întâmplă pur și simplu. Asta e ceva ce nu poți preda”, spune Restrick.

Relația tată-fiu

Când Regan s-a alăturat ca mecanic al lui Hamilton, lucra la o remorcă din spatele vechiului Cavalier Vauxhall al lui Anthony. El a spus că vor avea grijă deseori de Hamilton la circuite, în timp ce Anthony lucra la circuit pentru a încerca să câștige niște bani în plus.

„Nu au fost toate vremuri bune. Îmi amintesc că tatăl său lucra la computere într-o sâmbătă dimineață, în timp ce pregăteam kartul”, spune el.

La circuite, Restrick a spus că legătura dintre Lewis, Anthony și fratele mai mic Nicolas – care s-a născut cu paralizie cerebrală, dar a sfidat șansele de a concura singur – era clar de văzut.

Regan spune că nivelurile exigente stabilite de Lewis și Anthony au fost însoțite de accentul pus pe loialitate. În ciuda relației lor de lucru cu Hamilton, care s-a încheiat în timp ce pășea în cursele de mașini, ei au fost invitați la cea de-a 21-a petrecere de naștere a lui Lewis, pe măsură ce ascensiunea sa către Formula 1 a continuat.

„Familia sa a dorit să își arate recunoștința pentru cei care l-au ajutat pe Lewis”, spune el. 

O afacere care i-a schimbat viața

După ani de zile în care a încercat să-l impresioneze pe Dennis, Hamilton a obținut în sfârșit un acord „senzațional” cu McLaren în 1998.

„La început, Anthony nu era sigur dacă vor avea bugetul pentru a face tot sezonul. Când a venit McLaren la bord, eram în fiecare weekend, fie la curse, fie la teste. A adus așteptări. În primul său an a avut o țintă pe spate. A fost o mare onoare și un privilegiu”, spune Regan.

Scandalul legat de educația sexuală în școli, tranșat de premierul Cîțu. Părinții sunt suverani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre