Simona Ionescu / Redactor Șef

Un membru The Beatles a făcut carieră în filmele de animație. Generații întregi de copii îl adoră

Un membru The Beatles a făcut carieră în filmele de animație. Generații întregi de copii îl adoră
Alături de John Lennon, Paul McCartney și George Harrison, Ringo Starr a fost unul din membrii The Beatles. Muzica formației care și-a început activitatea în anul 1960, în Liverpool, Marea Britanie, a fost cea mai influentă pentru Era Rock care a urmat.

Ringo Starr, unul din membrii legendarei formației The Beatles, nu renunță la semnul distinctiv pe care l-a consacrat în tinerețe. A făcut festival de ziua lui și a afișat faimosul semn al păcii în timp ce sărbătorea împlinirea a 84 de ani alături de a doua sa soție, la evenimentul anual „Peace and Love”.

În timp ce cariera sa muzicală este cunoscută la detaliu de părinți și bunici, generații întregi de copii îl adoră, dar nu pentru muzică. Un lucru mai puțin cunoscut este că Ringo Starr a făcut carieră în filmele de animație.

Ringo Starr și-a celebrat duminică împlinirea a 84 de ani împreună cu soția sa, Barbara Bach, organizând tradiționala petrecere „Peace and Love” în Los Angeles. De ani de zile, își celebrează aniversarea organizând un adevărat festival, cu multe vedete invitate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ringo Starr (@ringostarrmusic)

Muzicianul – pe numele său real Richard Starkey – nu își arată vârsta și a apărut purtând o jachetă din denim alb și un tricou grafic modern. Pentru lejeritate, Ringo, care deține titlul de „Sir” acordat de Casa Regală britanică, și-a completat ținuta cu pantaloni de trening cu dungi, mai multe insigne cu semnul păcii și ochelari de soare.

Mesajul de pace al lui Ringo Starr și dragoste a fost trimis, de NASA, la bordul primei misiuni spre Jupiter (In stagram)

El a fost însoțit de femeia care îi stă alături de 43 de ani, Barbara, de 77 de ani, fost model și actriță, cunoscută pentru rolul din filmul James Bond „The Spy Who Loved Me”.

Barbara a purtat o cămașă neagră cu buline, în timp ce ea și Ringo au pozat alături de sora ei, Marjorie Bach, și soțul acesteia, chitaristul trupei Eagles, Joe Walsh. De altfel,  cumnatul a dat tonul petrecerii – festival, urcând pe scenă alături de Ringo, adresându-se mulțimii și încurajând pe toți să arate semnul păcii în timpul tradiționalei exclamări „Peace and Love”.

Cine sunt cei trei care-i spun „unchiul Ringo”

Pe rețelele sociale, Ringo a primit numeroase mesaje de felicitare din partea fanilor și prietenilor celebri, inclusiv de la colegul său de trupă de la Beatles, Paul McCartney. În vârstă de 82 de ani, Paul a postat pe Instagram o fotografie cu el și Ringo stând în primul rând la spectacolul fiicei sale Stella, în timpul Săptămânii Modei de la Paris din martie.

Toți copiii lui Paul McCartney i-au adus un omagiu „unchiului Ringo”. Fiul lui Paul, James, a postat un selfie ei doi: „Ringo cântă la tobe atât de elocvent. Îl cunosc de când eram copil și este unchiul Ringo pentru mine. La mulți ani!”.

Cealaltă soră a lui, Mary, a postat și ea o fotografie cu muzicianul arătând către cameră cu o telecomandă: „La mulți ani, unchiule Ringo x te iubim! Pace și iubire mereu. Am făcut această poză când te uitai la Coronation Street”.

Și văduva lui John Lennon, Yoko Ono, a postat o fotografie cu Ringo Starr, scriind: „LA MULȚI ANI, RINGO! Cu drag de la Yoko, Sean și toată echipa de la Studio One. Te iubim!”. Ronnie Wood de la Rolling Stones a adăugat propria postare: „Este ziua lui Ringo! Îți doresc o zi minunată, dragul meu prieten xxx”.

Ringo Starr, copilărie în spitale

Ringo Starr, Paul McCartney, John Lennon și George Harrison au devenit faimoși ca membri ai trupei iconice de rock The Beatles, cea mai bine vândută formație muzicală din toate timpurile. Deși trupa s-a format în 1960, Ringo a fost ultimul care i s-a alăturat, în 1962, înlocuindu-l pe bateristul Pete Best. În trupă a fost baterist, vocalist și compozitor.

Richard Starkey s-a născut într-un cartier muncitoresc din Liverpool, pe 7 iulie 1940. Părinții, care lucrau amândoi la o brutărie, au divorțat când el era copil. Copilăria lui a fost prin spitale. A petrecut un an în spital din cauza complicațiilor survenite de la o apendicită perforată, la vârsta de șase ani. Ulterior, a mai stat doi ani într-un sanatoriu după ce a dezvoltat pleurezie, la vârsta de 13 ani. Această spitalizare îndelungată l-a dus spre cariera muzicală ce a urmat.

Richard Starkey devine Ringo Starr

În această perioadă, un lucrător din domeniul sănătății i-a adus micului Starkey un set de tobe pentru a-l ajuta să se distreze în orele plictisitoare din spital. A învățat rapid să cânte la ele.

Richard Starkey nu s-a mai întors la școală după externarea din sanatoriu, dar a avut diverse slujbe, devenind în cele din urmă ucenic tâmplar la o companie. Acolo, împreună cu alți angajați, a format o trupă de skiffle.

Din 1962, Ringo Starr s-a alăturat formației The Beatles. Semnul pentru pace era ceva ce arătau la fiecare apariție (Instagram)

În 1959, a devenit bateristul altei trupe de skiffle, Rory Storm and the Hurricanes. Tot atunci și-a ales numele de scenă: Ringo Starr. Trupa a câștigat popularitate, iar în timpul unui angajament comun din 1960 în Hamburg, Germania de Vest, Ringo Starr i-a cunoscut pe membrii formației The Beatles: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Pete Best. Ulterior, când Best a părăsit trupa, a fost chemat să se alăture.

Carieră de succes în The Beatles și, apoi, solo

Deși abilitățile sale vocale erau limitate, a preluat conducerea pe câteva melodii, inclusiv „Boys” pe albumul de debut al trupei din 1963, „Please Please Me”, și pe primul lor album lansat în America, „Introducing the Beatle”s (1964). Cântă piesa „Honey Don’t” de pe albumul „Beatles for Sale”, dar și „With a Little Help from My Friends” pe „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” (1967).

La sfârșitul anilor 1960, Starr a început să compună melodii, contribuind cu „Octopus’s Garden” la albumul „Abbey Road” (1969).

După succesul imens cu The Beatles, până în 1970, când formația s-a dizolvat oficial, Ringo Starr și-a început cariera solo. El a lansat mai multe albume și single-uri de succes. De asemenea, a colaborat cu numeroși artiști și continuă să fie o figură respectată și iubită în lumea muzicii.

În 1989, Ringo Starr a format prima sa trupă All-Starr Band și a pornit, în anul următor, într-o serie de turnee bucurându-se de o carieră de succes, deși discretă, marcată de apariții la retrospectivele Beatles.

Primul străbunic Beatles

Ringo Starr și actuala sa soție, Barbara s-au cunoscut pe platourile de filmare ale filmului „Caveman” în 1980, în care au jucat împreună, și s-au căsătorit anul următor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Demos (@demosctd)

Ringo avea trei copii din prima sa căsătorie cu Maureen Cox, de care a divorțat în 1975. Maureen a decedat ulterior, în 1994, suferind de leucemie.

De la cei trei copii ai săi, Zak, 58, Jason, 56, și fiica Lee, 53, Ringo Starr are acum opt nepoți și un strănepot. El a devenit, astfel, primul străbunic dintre membrii trupei The Beatles.

Ringo Starr, carieră în desene animate. Copiii îl adoră

Puțină lume știe că celebrul rocker a fost, de asemenea, narator al primelor două sezoane (1984 – 1986) ale serialului pentru copii „Trenulețul Thomas și prietenii săi”, un film de animație pe care toți copiii mici îl adoră în continuare. Practic el este vocea locomotivei, iar pentru rolul său a fost nominalizat la Premiile Emmy.

Vocea lui Ringo Starr, inconfundabilă, este și azi auzită în episoadele seriei de desene animate. Generații întregi au crescut urmărind cu sufletul la gură aventurile trenulețului Thomas.

De-a lungul carierei sale, Ringo Starr a fost recompensat pentru contribuția sa majoră în muzica rock și pentru influența sa durabilă asupra generațiilor de muzicieni care au urmat.

În 2015, Starr a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, primind premiul pentru Excelență Muzicală. El a ajuns astfel a doua oară în Hall of fame. Toți componenții The Beatles au fost incluși în 1988. De asemenea, Starr a fost numit Membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE) în 1965 și a primit titlul de cavaler în lista de onoruri de Anul Nou din 2018.

Anul trecut, în luna septembrie, Ringo Starr a fost onorat cu un premiu Legacy la ceremonia Musicians Hall of Fame din Nashville. El a devenit, astfel, unul dintre primii destinatari ai premiului Joe Chambers Musicians Legacy la Musicians Hall of Fame and Museum.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre