Simona Ionescu / Redactor Șef

Netflix a cucerit publicul cu un film de desene animate. Povestea de dragoste e deja în Top 10

Netflix a cucerit publicul cu un film de desene animate. Povestea de dragoste e deja în Top 10
Unul din cele mai vizionate filme de pe Netflix este o animație japoneză. Povestea e așa de captivantă și bine făcută încât a ajuns rapid între cele mai urmărite filme de pe platforma de streaming.

Conform FlixPatrol, site-ul care monitorizează audiențele platformelor de streaming, anime-ul „My Happy Mariage” / „Căsnicia mea fericită” se află pe un onorabil loc 5, în top 10 al celor mai vizionate seriale Netflix, în toată lumea.

Filmul a intrat pe 5 iulie 2023, pe platforma de streaming. Anime este o animație desenată manual și generată pe calculator originară din Japonia. Are metode de producție distincte care s-au adaptat ca răspuns la tehnologiile emergente, combinând arta grafică, caracterizarea, cinematografia și alte forme de tehnici imaginative și individualiste.

În comparație cu animația occidentală, producția anime se concentrează în general mai puțin pe mișcare și mai mult pe detaliile decorurilor și pe utilizarea „efectelor de cameră”, cum ar fi panoramarea, zoom-ul și cadrele unghiulare.Se folosesc diverse stiluri artistice, iar proporțiile și trăsăturile personajelor pot fi foarte variate, o trăsătură caracteristică comună fiind ochii mari și emotivi.

Care e povestea din „My Happy Mariage” / „Căsnicia mea fericită”

„Considerată fără valoare de familia ei abuzivă, dar ajutată de puternicul ei viitor soț, Miyo descoperă cine este cu adevărat, iar puterile ei încep să iasă la iveală”, se arată în sinopsisul oficial oferit de Netflix.

Acțiunea se petrece într-o realitate alternativă, în care Japonia dispune de forțe speciale capabile să lupte cu demonii și spiritele care atacă lumea. Totodată, există copii din familii de nobili care se nasc cu tot felul de capacități paranormale.

Miyo Saimori (voce: Reina Ueda) este un fel de Cenușăreasa. Are astfel de „superputeri”, dar acestea nu s-au manifestat. Cu un tată indiferent, o mamă vitregă și o soră, amândouă abuzive, Miyo a fost considerată întotdeauna complet inutilă. Familia se bucură să scape de ea atunci când e cerută în căsătorie.

Viitorul soț, Kiyoka Kudo (voce: Kaito Ishikawa) este un bărbat extrem de dur, din casa căruia au fugit de-a lungul timpului mai multe logodnice.

Succes global după doar patru episoade

Pe Netflix sunt disponibile doar primele patru episoade din seria de 12. Platforma difuzează câte un episod nou pe săptămână, miercurea. „My Happy Mariage” / „Căsnicia mea fericită” este o adaptare după amanga shôjo (bandă desenată japoneză, adresată în special publicului feminin din categoria young adult) omonimă, scrisă de Akumi Agitogi și ilustrată de Tsukiho Tsukioka. Cu titlul japonez „Watashi no Shiawase na Kekkon”, aceasta a apărut în ianuarie 2019 și continuă.

Netflix difuzează săptămânal doar câte un episod nou din seria de 12

Povestea a fost atât de apreciată de fanii genului încât anul acesta, în martie, a avut loc în Japonia premiera filmului live-action „My Happy Mariage”, iar, numai câteva luni mai târziu, anime-ul produs de Kinema Citrus a intrat pe micile ecrane nipone și, ulterior, în restul lumii, pe Netflix.

Sursa foto: Facebook / Netflix, Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre